Όσα πρέπει να έχει το body lotion για να είναι αποτελεσματικό!

18:00 23/9/2019 - Πηγή: iPop

Το body lotion είναι απαραίτητο ειδικά αν το δέρμα σου είναι ξηρό. Η κρέμα σώματος, εκτός φυσικά από το ότι μυρίζει υπέροχα κάνει το δέρμα σου πιο λείο κι απαλό. Τα συστατικά σε ένα body lotion που πρέπει να προσέξεις.

Φυσικά, δεν θέλεις να πετάς τα χρήματά σου σε μη αποτελεσματικά προϊόντα και όλα αυτά που υπόσχονται. Γιατί όλα τα προϊόντα υπόσχονται θαυματουργά αποτελέσματα και δέρμα σαν μωρού αλλά δεν κάνουν όλα καλή δουλειά.

Πώς θα επιλέξεις το σωστό body lotion; Πρέπει να προσέχεις τι περιέχει και να βρεις το αντίδοτο για το ξηρό σου δέρμα.

Τα συστατικά σε ένα body lotion
που πρέπει να προσέξειςCeramides

Τα ceramides είναι μόρια λιπιδίων που βρίσκονται στη μεμβράνη των κυττάρων του δέρματος, τα οποία βοηθούν στο να μη χάσεις την υγρασία του δέρματος. Τα φυσικά ή συνθετικά ceramides θα βοηθήσουν στη διατήρηση και αποκατάσταση της λειτουργίας του φραγμού του δέρματος, έτσι ώστε να σφραγίζεται η υγρασία, η οποία είναι απαραίτητη.

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα που έχουν έκζεμα και ψωρίαση έχουν σημαντικά λιγότερα ceramides από ό, τι τα άτομα με κανονικό δέρμα. Χρησιμοποιώντας τα προϊόντα που το περιέχουν, προστατεύεις την ενυδάτωση που σου προσφέρει το ίδιο το δέρμα.

Απαραίτητα λιπαρά οξέα

Γνωστά ως υγιή λίπη, τα απαραίτητα λιπαρά οξέα είναι το καύσιμο που χρειάζονται τα κύτταρα για να υποβάλλονται σε βιολογικές διεργασίες, όπως η ενυδάτωση, που κρατούν το δέρμα υγιές και λαμπερό.

Το σώμα δεν παράγει τα απαραίτητα λιπαρά οξέα από μόνο του, έτσι ώστε τα θρεπτικά συστατικά πρέπει να απορροφηθούν από τη διατροφή ενός ατόμου ή από κρέμες!

Το ελαιόλαδο, το αβοκάντο και το αμυγδαλέλαιο είναι όλα απαραίτητα λιπαρά οξέα που θα βοηθήσουν να «κλειδώσουν» την υγρασία. Παράλληλα πλούσια πηγή ωμέγα- 3 λιπαρών οξέων θα βρεις σε τρόφιμα όπως ο σολομός, τα καρύδια και ο λιναρόσπορος.

Handmade κρέμα σώματος μέσα σε λίγα λεπτά!

Γλυκερίνη, γλυκόλες και πολυόλες

Αυτά τα τρία συστατικά είναι μέλη της ίδιας οικογένειας και βοηθούν το δέρμα να απορροφά και να διατηρεί την υγρασία.

Για παράδειγμα,η γλυκερίνη θα απορροφήσει σιγά-σιγά αλλά σταθερά νερό από τον αέρα μέχρι να γίνει περίπου το 20% νερό και 80% γλυκερίνη. Αυτή η ισχυρή ικανότητα να τραβάει και να συγκρατεί το νερό την καθιστά ένα συνηθισμένο συστατικό στα σαπούνια και τα καθαριστικά που καθαρίζουν το δέρμα χωρίς να αφαιρούν την υγρασία της. Αυτά μπορούν να εμφανιστούν σε πολλές παραλλαγές, όπως είναι η προπυλενογλυκόλη και η βουτυλενογλυκόλη.

Photo: unsplash/freestocks.orgΥαλουρονικό οξύ

Αυτό είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό από όλα τα συστατικά ενυδάτωσης. Το μόριο υαλουρονικού οξέος απορροφά περίπου 1.000 φορές το δικό του βάρος στο νερό. Με απλά λόγια, προσφέρει την πιο γρήγορη και αποτελεσματική δράση ενυδάτωσης, διατηρεί το κολλαγόνο και βοηθά το δέρμα να φαίνεται πιο απαλό και νεανικό.

Ακόμη, το υαλουρονικό οξύ είναι ένα ελαφρύ, δεν ερεθίζει την επιδερμίδα και είναι κατάλληλο και ασφαλές ακόμη και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες.

Διαβάστε επίσης:

Μάσκα ενυδάτωσης για το πρόσωπο σου με υλικά που έχεις σπίτι σου

Photo: unsplash/Hanna Postova

Το άρθρο Όσα πρέπει να έχει το body lotion για να είναι αποτελεσματικό! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα