Αυτό είναι το δώρο που όλοι πρέπει να κάνουμε στη μαμά μας!

20:46 23/9/2019 - Πηγή: iPop

Υπάρχει καλύτερη φίλη από τη μαμά σου; Πιο κοντινός άνθρωπος από εκείνη; Όσο κι αν ψάχνεις δεν θα βρεις άλλο άτομο που να αγαπάς και να σε αγαπά πιο πολύ. Κι έχουμε όλους τους λόγους που πρέπει να οργανώνεις ένα ταξίδι με τη μαμά μια φορά το χρόνο!

Ένα ταξίδι με τη μαμά είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να της κάνεις. Είτε αυτό είναι ένα διήμερο σε κοντινό προορισμό, είτε είναι ένα ταξίδι στο εξωτερικό, πρέπει να της κάνεις αυτό το δώρο. Και υπάρχουν αρκετοί λόγοι για αυτό.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν το κάνεις μια φορά θα θέλεις

να το κάνεις πιο συχνά και θα της προσφέρεις τεράστια χαρά.

Ταξίδι με τη μαμά; Οργάνωσέ το γι’ αυτούς τους 5 λόγουςΘα βγείτε και οι δύο από τον comfort zone

Όταν ταξιδεύεις με τη μαμά σου, η κάθε μια έχει τις ευθύνες της και είναι έτοιμη να βγει από αυτό που λέμε… ζώνη ασφαλείας! Θα πρέπει να κάνετε συμβιβασμούς στα θέλω και τις επιλογές, αλλά και να είστε και ανοιχτές σε αυτό που θέλετε να κάνετε. Δηλαδή, μπορεί η μαμά σου να κάνει πράγματα για πρώτη φορά και να δοκιμάσει πράγματα για σένα αλλά καθώς υπάρχει κι αυτή η διαφορά ηλικίας, θα κάνεις κι εσύ διαφορετικά πράγματα για πρώτη φορά για χάρη της μητέρας σου.

Μπορεί εσύ να μη θέλεις να επισκεφτείς ένα μουσείο αλλά θα το κάνεις επειδή θέλει η μητέρα σου και τελικά μπορεί και να σου αρέσει. Θα βγεις από τα γνωστά και συνηθισμένα και η σχέση σας θα γίνει πιο δυνατή.

 Μαθαίνετε περισσότερα η μια για την άλλη

Το ταξίδι σου προσφέρει την τέλεια ευκαιρία να μάθετε καλύτερα η μια την άλλη. Όχι, δεν είναι απλά η μητέρα σου η γυναίκα που σε μεγάλωσε, αλλά είναι πολλά περισσότερα κι εσύ δεν είσαι απλά η κόρη της, αλλά είσαι πολλά περισσότερο από το μικρό της κοριτσάκι.

Θα δεις την πραγματική της προσωπικότητα κι εκείνη τη δική σου. Θα έχετε νέες εμπειρίες μαζί, θα δοκιμάσετε νέες δραστηριότητες και την ώρα του φαγητού θα συζητήσετε για πράγματα που δεν έχετε μιλήσει προηγουμένως.

Θα περάσετε όμορφα (μάλλον)

Δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε με σιγουριά, αλλά υποθέτουμε πως το ταξίδι με τη μητέρα σου θα είναι όμορφο και θα συμφωνήσετε σε πολλά πράγματα.

Είτε θέλετε να απολαύσετε ένα ξενοδοχείο ή ένα εστιατόριο, είτε προτιμάτε να κάνετε πεζοπορία ή να περάσετε την ημέρα στα spa, οι προτεραιότητες όλων των ανθρώπων, ενώ ταξιδεύουν, τείνουν να είναι λίγο διαφορετικές. Ωστόσο, πολλοί από εμάς μοιράζονται τα ίδια περίπου ενδιαφέροντα με τους γονείς και γι’ αυτό το ταξίδι θα κυλήσει πιο ομαλά.

Αν διαφωνείς με τη μαμά σου για παράδειγμα, για την ώρα που θα σηκωθείτε το πρωί, μπορείς να είσαι ειλικρινής μαζί της και να βρείτε μια ενδιάμεση λύση!

Τελικά μήπως γίνεσαι… ίδια η μαμά σου; Έτσι θα το καταλάβεις!

Είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να συναντηθείτε

Κι όταν λέμε να συναντηθείτε και να τα πείτε, δεν εννοούμε να μιλήσετε δύο λεπτά το μεσημέρι που θα την δεις ή να μιλήσετε στο τηλέφωνο. Η δουλειά και οι υποχρεώσεις σε κάνουν να χάνεις λιγάκι την επαφή και να μην έχεις πολύ χρόνο για την οικογένειά σου.

Έτσι, μπορείς μια φορά το χρόνο να έχεις προγραμματίσει ένα καθιερωμένο ΣΚ με τη μαμά σου! Θα είναι μια μορφή… επετείου, που σας βοηθά να περάσετε περισσότερο χρόνο μαζί, να μιλήσετε πιο ανοιχτά για τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες, για τα καλά και τα στραβά!

Ιδιαίτερες στιγμές που θα κρατήσουν για μια ζωή

Δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε αλλά… δεν θα έχουμε για πάντα την επιλογή να ταξιδεύουμε με τη μαμά μας. Και κάθε ταξίδι θα είναι ευλογία γιατί θα την έχεις δίπλα σου και θα δημιουργείς υπέροχες αναμνήσεις μαζί της που θα έχεις να θυμάσαι για μια ζωή.

Θα κάνετε συζητήσεις που θα τις θυμάσαι για πάντα και οι φωτογραφίες θα σου την φέρνουν πάντα στη μνήμη!

Λοιπόν, μήπως ήρθε η στιγμή να προγραμματίσεις ένα ταξίδι και να της κάνεις αυτό το δώρο;

Διαβάστε επίσης:

Μετά απ’ αυτή την έρευνα δεν θα γκρινιάξεις ξανά για τη «τσιριχτή» φωνή της μαμάς σου!

Photo: unsplash/Brooke Cagle, Pixabay

Το άρθρο Αυτό είναι το δώρο που όλοι πρέπει να κάνουμε στη μαμά μας! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα