10+1 πράγματα που κάθε ταξιδιωτικός συντάκτης έχει μαζί του στα ταξίδια!

12:50 19/3/2021 - Πηγή: iPop

Κάθε φορά που φτιάχνεις βαλίτσες δεν ξέρεις τι να βάλεις μέσα; Αναρωτιέσαι τι να έχεις σε κάθε ταξίδι μαζί σου; Βρήκαμε όσα παίρνουν μαζί τους οι ταξιδιωτικοί συντάκτες και σου χρειάζονται κι εσένα.

Θες να γίνεις ο απόλυτος ταξιδιώτης; Σου έχουμε δώσει ήδη αρκετά μυστικά και tips, ώστε να το κάνεις, όμως αυτά δεν αρκούν πάντα, αν δεν είσαι σωστά προετοιμασμένος και δεν έχεις μαζί σου τον απαραίτητο εξοπλισμό. Τι να έχεις σε κάθε ταξίδι μαζί σου, στη βαλίτσα σου; Οι ταξιδιωτικοί συντάκτες ξέρουν πολύ καλά την απάντηση και σου παρουσιάζουν

10 πράγματα που σου χρειάζονται κάθε φορά.

Όσα έχει μαζί του στα ταξίδια ένας ταξιδιωτικός συντάκτης

Αντισηπτικά μαντηλάκια

Ξεκινώντας από τα πιο βασικά, η καθαριότητα είναι πολύ σημαντική και δυστυχώς, σε ένα ταξίδι θα βρεις πολλά πράγματα που δεν είναι καθαρά, ξεκινώντας από τη στιγμή που φτάνεις στο αεροδρόμιο. Καλώς ή κακώς, τόσο το αεροπλάνο όσο και το αεροδρόμιο κρύβουν πολλά μικρόβια, γι’ αυτό πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός και να μην ακουμπάς το παραμικρό με τα χέρια σου. Επίσης, τα μαντηλάκια αυτά θα σου χρειαστούν και στο ξενοδοχείο, έξω στο δρόμο, όταν θα κάνεις βόλτες. Είναι πολύ πρακτικά.

Pexels

«Φαρμακείο»

Άσχετα με το αν ακολουθείς κάποια φαρμακευτική αγωγή ή όχι, το να έχεις κάποια φάρμακα μαζί σου, τα πιο σημαντικά είναι πολύ σημαντικό. Αρχικά, δεν ξέρεις αν στη χώρα που θα πας θα βρεις τα φάρμακα που χρειάζεσαι και χρησιμοποιείς – αν ο προορισμός σου δεν είναι στην Ελλάδα – και κατά δεύτερον, φρόντισε να είσαι προετοιμασμένος σε θέματα που έχουν να κάνουν με την υγεία. Φυσικά και αν παίρνεις κάποια φαρμακευτική αγωγή, έχεις αλλεργίες ή αρκετές ευαισθησίες, μην ξεχάσεις σε καμία περίπτωση το ταξιδιωτικό σου «φαρμακείο».

Πρακτικό πορτοφόλι

Το πρακτικό πορτοφόλι ταξιδιού έχει αρκετές θήκες για κάρτες και έγγραφα, συγκεντρώνοντάς τα έτσι σ’ ένα μέρος. Θα σε βοηθήσει να τα έχεις όλα οργανωμένα και μαζεμένα και να μην τα ψάχνεις τελευταία στιγμή. Βέβαια, φρόντισε σε αυτό το πορτοφόλι να μην έχεις και τα αντίγραφα των εγγράφων σου. Για παράδειγμα, μην έχεις εκεί και την ταυτότητα και την φωτοτυπία της ταυτότητας, καθώς σε περίπτωση που το χάσεις, πρέπει να έχει μία δεύτερη επιλογή.

Το μοναδικό λάθος που όλοι κάνουμε όταν φτιάχνουμε τη βαλίτσα μας!

Ακουστικά

Ένα ζευγάρι ακουστικά είναι πάντα χρήσιμο, ειδικά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, σίγουρα το ξέρεις. Επίσης, ίσως σου χρειαστούν κατά τη διάρκεια ξεναγήσεων, αν δεν θες να χρησιμοποιήσεις αυτά που σου προσφέρονται από τους ξεναγούς και τα μουσεία.

Τετράδιο/ Ατζέντα και στυλό

Μπορεί να σου φαίνονται άχρηστα, αλλά δεν είναι. Και φυσικά δεν χρειάζεται να πιάνουν και χώρο. Ένα χαρτί κι ένα στυλό δεν ξέρεις πού μπορεί να σου χρησιμεύσουν. Άσε που αν είσαι καλά οργανωμένος, θα έχεις κρατήσει σημειώσεις για μέρη και αξιοθέατα που θες να επισκεφτείς, θα έχεις σημειώσει ξένες λέξεις, ώστε να τις χρησιμοποιείς στη χώρα που θα πας και μπορείς και κατά τη διάρκεια του κινητού να χρειαστεί να σημειώσεις το παραμικρό. Και μην μου πεις “μα έχω το κινητό”. Αρχικά δεν τους βολεύει όλους να τα σημειώνουν όλα αυτά στο κινητό και κατά δεύτερον οι ταξιδιωτικοί συντάκτες λένε πως το να σημειώνεις πράγματα που παρατηρείς ενώ ταξιδεύεις είναι κάτι αναζωογονητικό.

Pexels

Φορητή μπαταρία κινητού

Ταξίδι πας, είσαι όλη μέρα έξω κι όχι μέσα σ’ ένα ξενοδοχείο – ελπίζουμε – και χρησιμοποιείς αρκετά το κινητό σου, βγάζοντας φωτογραφίες κυρίως. Κάποια στιγμή, λοιπόν, μπορεί να ξεφορτίσει κι ένα power bank είναι ό,τι χρειάζεσαι. Το ξέρεις πολύ καλά.

Κρέμα χεριών, αντηλιακό

Αντηλιακό πρέπει να βάζεις κάθε μέρα, το έχουμε πει πολλές φορές, οπότε καταλαβαίνεις πόσο απαραίτητο είναι. Όμως, απαραίτητη είναι και μια κρέμα χεριών, αφού πολλές φορές όταν ταξιδεύεις, τα χέρια σου “σκάνε”, ξεραίνονται πολύ εύκολα, λόγω της αλλαγής του κλίματος, του καιρού, ακόμα και του υψομέτρου, ανάλογα και με το πού ταξιδεύεις. Ίσως να έχεις παρατηρήσει ότι αυτό συμβαίνει και με τα χείλη σου, τα οποία ξεραίνονται επίσης εύκολα, οπότε ένα lip balm πιθανότατα θα σου χρειαστεί.

Φόρμα/ κολάν

Φυσικά και σε κάθε σου ταξίδι πρέπει να έχεις μαζί σου κάτι άνετο και βολικό, γιατί θα σου χρειαστεί είτε ενώ ταξιδεύεις, μες το αεροπλάνο – άρα να το φοράς από πριν – είτε στο ξενοδοχείο ενώ χαλαρώνεις, είτε επειδή μια μέρα θες απλά να φορέσεις κάτι πιο χαλαρό. Μία φόρμα, ένα κολάν ή μία παντελόνα θα σου χρειαστεί.

Μπουκάλι νερού

Ένα μπουκάλι νερού επαναχρησιμοποιούμενο ή ένας θερμός δεν θα πάει χαμένος. Μην ξεχνάς να ενυδατώνεις τον εαυτό σου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Freepik

Όλα τα απαραίτητα που πρέπει να έχεις μαζί σου σε κάθε ταξίδι αν θες να προλάβεις τα απρόοπτα!

Σετ μπουκαλάκια

Ένα σετ μικρά μπουκαλάκια για να βάλεις μέσα το αφρόλουτρο, το σαμπουάν, το άρωμά σου είναι πολύ βολικά και σου χρειάζονται. Άσε που μπορείς να βρεις τέτοια σετ σε πολύ οικονομικές τιμές. Μην αμελείς την υγιεινή σου, φρόντισε να τα προμηθευτείς.

Άνετα παπούτσια

Στα ταξίδια περπατάς και περπατάς πολύ. Γι’ αυτό φρόντισε να έχεις μαζί σου άνετα παπούτσια, κατά προτίμηση αθλητικά, ώστε να μην σε πονέσουν τα πόδια σου από το περπάτημα. Μην αφήσεις να χαλάσει η διάθεσή σου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, επειδή δεν έβαλες στη βαλίτσα τα σωστά παπούτσια.

Φυσικά και είναι καλό να έχεις μαζί σου και γυαλιά ηλίου και μια φωτογραφική μηχανή, αλλά αυτά είναι στην ευχέρειά σου. Ό,τι και να πάρεις στο ταξίδι σου, φρόντισε να μην ξεχάσεις το χαμόγελό σου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 10+1 πράγματα που κάθε ταξιδιωτικός συντάκτης έχει μαζί του στα ταξίδια! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα