10+1 άγνωστες πληροφορίες για το Φθινόπωρο! Πόσες απ’ αυτές ξέρεις;

17:42 22/9/2020 - Πηγή: iPop

22 Σεπτεμβρίου. Το Φθινόπωρο ξεκινά κι επίσημα στο βόρειο ημισφαίριο ενώ στο νότιο οι χώρες υποδέχονται την Άνοιξη. Κι ενώ λατρεύεις αυτή την εποχή του χουχουλιάσματος, με τα ειδυλλιακά τοπία με τα πεσμένα φύλλα, είμαστε σίγουροι πως δεν ξέρεις πολύ σημαντικές πληροφορίες για το Φθινόπωρο!

Τι σηματοδοτούσε παλιά αυτή την εποχή; Πώς ξεκίνησε όλη αυτή η φάση με τις κολοκύθες και τα πεσμένα φύλλα; Γιατί οι ρομαντικές ταινίες είναι πιο δημοφιλείς αυτή την εποχή; Τι συμβαίνει με όσους έχουν γεννηθεί μέσα στο Φθινόπωρο;

10+1 άγνωστες πληροφορίες για το Φθινόπωρο! Πόσες απ’ αυτές ξέρεις;#1
Δεν λεγόταν πάντα Φθινόπωρο

Παλιότερα αυτή η εποχή του χρόνου ήταν γνωστή ως απλά «συγκομιδή», καθώς δήλωνε την ενασχόληση του ανθρώπου με τη γη αυτή την περίοδο. Το Φθινόπωρο έτσι κι αλλιώς είναι η εποχή της συγκομιδής μέχρι και σήμερα.

#2 Γιατί το Φθινόπωρο τρώμε κολοκύθες;

Η απάντηση είναι πολύ απλή… Είναι η εποχή τους! Η καλύτερη στιγμή για να φας την κολοκύθα είναι το Φθινόπωρο και ειδικότερα απ’ τον Οκτώβρη έως τον Νοέμβρη. Η γεύση του λαχανικού αυτή την περίοδο είναι πιο γλυκιά και πιο πλούσια!

Unsplash/Anastase Maragos#3 Το μπαχαρικό κολοκύθας

Ή αλλιώς το pumpkin spice στην πραγματικότητα δεν περιέχει καθόλου κολοκύθα! Αυτό το μείγμα συνήθως αναμειγνύεται με την κολοκύθα για τις πίτες, και περιέχει αλεσμένη κανέλα, αλεσμένο τζίντζερ, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι και γαρύφαλλο.

#4 Γιατί μαζεύουμε τα φύλλα που πέφτουν;

Το να μαζεύεις τα φύλλα που πέφτουν το Φθινόπωρο θεωρείται ότι φέρνει καλή τύχη με ρυθμό ενός μήνα καλής τύχης και ευτυχίας για κάθε φύλλο που μαζεύεις ΠΡΙΝ πέσει στο έδαφος!

#5 Η εποχή του έρωτα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Facebook, το Φθινόπωρο είναι η εποχή όπου ο μεγαλύτερος αριθμός ατόμων ενημερώνει την κατάστασή του στα κοινωνικά μέσα «σε σχέση» ή «αρραβωνιασμένος».

#6 Ρομαντικές ταινίες

Οι ρομαντικές ταινίες είναι πιο δημοφιλείς το Φθινόπωρο, σύμφωνα με μια μελέτη του 2012 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Consumer Research. Οι ερευνητές εικάζουν ότι η πτώση της θερμοκρασίας μας κάνει να αναζητούμε ζεστασιά στην καρδιά μας.

Pexels#7 Η εποχή της μακροζωίας

Λέγεται πως οι άνθρωποι που γεννιούνται το Φθινόπωρο έχουν περισσότερες πιθανότητες να φτάσουν στην ηλικία των 100 ετών, σύμφωνα με μια μελέτη του 2011 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Aging Research.

#8 Περισσότερες τροφικές αλλεργίες

Και μπορεί όσοι γεννιούνται αυτή την εποχή να έχουν περισσότερες πιθανότητες να φτάσουν στα 100, αλλά παράλληλα θεωρείται πως είναι 30-90% πιο πιθανό να παρουσιάσουν τροφικές αλλεργίες, πιθανώς λόγω της μικρότερης έκθεσης στη βιταμίνη D από το φως του ήλιου.

#9 Μεγαλώνει ο εγκέφαλος!

Κατά τη διάρκεια του Φθινοπώρου, το τμήμα του ιππόκαμπου του εγκεφάλου του πτηνού Παρίδα μεγαλώνει περίπου κατά 30%. Ο Colin Saldanha, επίκουρος καθηγητής βιολογικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Lehigh, πιστεύει ότι η διευρυμένη περιοχή της μνήμης επιτρέπει στα μικρά πουλιά να θυμούνται καλύτερα τη θέση των σπόρων που αποθηκεύουν για τον Χειμώνα.

#10 Ο απρόσμενος τρόπος με τον οποίο δημιουργούνται νέα δάση

Σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Richmond του 1998, οι σκίουροι δεν βρίσκουν ποτέ το 74% των ξηρών καρπών που θάβουν κατά τη διάρκεια του Φθινοπώρου. Η κακή μνήμη τους είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία πολλών νέων δασών.

#11 Το Βόρειο Σέλας στα καλύτερά του

Το Βόρειο Σέλας εμφανίζεται συνήθως δύο φορές συχνότερα κατά τη διάρκεια των βραδιών του Φθινοπώρου και του Χειμώνα σε σχέση με τις νύχτες της Άνοιξης και του Καλοκαιριού. Σύμφωνα με τη NASA, οι γεωμαγνητικές καταιγίδες είναι περίπου διπλάσιες συχνές το Φθινόπωρο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

6 φανταστικά -και εύκολα- ροφήματα για τα χουχουλιάρικα απογεύματα του Φθινοπώρου

Photo: Pexels

Το άρθρο 10+1 άγνωστες πληροφορίες για το Φθινόπωρο! Πόσες απ’ αυτές ξέρεις; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα