Ψητή κολοκύθα με τυριά και πέστο: Το απόλυτο φθινοπωρινό λαχανικό στην πιο νόστιμη συνταγή!

15:10 22/9/2020 - Πηγή: iPop

Πολλοί δεν τη μαγειρεύουμε συχνά, αλλά όταν το κάνουμε καταλαβαίνουμε γιατί η κολοκύθα είναι από τα πιο νόστιμα συστατικά που μπορούμε να βάλουμε σε ένα πιάτο! Σήμερα φτιάχνουμε συνταγή για ψητή κολοκύθα με τυριά και σάλτσα πέστο που αποκλείεται να μην αγαπήσουν κι οι πιο δύσπιστοι. Είναι μια πεντανόστιμη συνταγή και ιδανική για τα κρύα βράδια του Χειμώνα.

Τι θα χρειαστείς για την ψητή κολοκύθα με τυριά;2 μεσαίου μεγέθους κολοκύθες (κομμένες στη μέση και χωρίς τους σπόρους)1 φλιτζάνι
γάλα ή κρέμα γάλακτος1/3 φλιτζάνι σάλτσα πέστο1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανηκατεψυγμένο ψιλοκομμένο σπανάκι1/2 φλιτζάνι τυρί ricotta1 1/2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο τυρί fontina1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο τυρί provolone1 πρέζα πάπρικααλάτι και πιπέριφρέσκια ρίγανη, για το σερβίρισμαΠώς θα φτιάξεις τη συνταγή για ψητή κολοκύθα;Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.Τοποθετούμε την κολοκύθα στον φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 3 λεπτά. Την αφήνουμε στην άκρη για λίγο να κρυώσει και στη συνέχεια την κόβουμε στη μέση κατά μήκος και βγάζουμε τους σπόρους.Παράλληλα, σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε το γάλα, τη σάλτσα πέστο, τη ρίγανη, το σπανάκι και το τυρί ricotta. Προσθέτουμε πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε μαζί σε ένα μπολ 1 φλιτζάνι τυρί fontina και 1/2 τυρί provolone.Τοποθετούμε την κολοκύθα στο ταψί και ρίχνουμε και στα δύο μέρη, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε στο κάτω μέρος κάθε κολοκύθας το υπόλοιπο από το τυρί fontina και μοιράζουμε στη συνέχεια ομοιόμορφα το μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά.Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί provolone και καλύπτουμε χαλαρά την κολοκύθα με αλουμινόχαρτο.Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη 15-20 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.Η κολοκύθα θα φαίνεται σαν σούπα όταν βγει από τον φούρνο, αλλά αυτό είναι και το αποτέλεσμα που θέλουμε. Την αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια με ένα πιρούνι ανακατεύουμε την κολοκύθα για να συνδυαστούν όλα τα υλικά.Σερβίρουμε με λίγη φρέσκια ρίγανη και καλή όρεξη!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Διάβασε ακόμη:

Ravioli Alfredo: Μια απολαυστική συνταγή με μια κρεμώδη σάλτσα!

Photo: halfbakedharvest.com

Το άρθρο Ψητή κολοκύθα με τυριά και πέστο: Το απόλυτο φθινοπωρινό λαχανικό στην πιο νόστιμη συνταγή! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα