Ζωή… Η σκυλίτσα που της δόθηκε η ευκαιρία να δώσει τη μάχη για τη ζωή

20:00 13/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Για τη μάχη για τη ζωή που δίνει εδώ και λίγες ημέρες μια αδέσποτη σκυλίτσα, μάχη που της δόθηκε η ευκαιρία να δώσει χάρη στην Πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, αλλά και άλλους ευαισθητοποιημένους πολίτες, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Νατάσα Μπομπολάκη.

Το σκυλάκι είχε τραυματιστεί σε τροχαίο και ο πρώτος κτηνίατρος που το εξέτασε πρότεινε να του γίνει ευθανασία. Η δεύτερη κτηνίατρος που την εξέτασε ωστόσο, διέγνωσε ότι η ημίαιμη λυκοσκυλίνα, θα μπορούσε να ζήσει.

Διαβάστε την ανακοίνωση της κ. Μπομπολάκη:

Πριν λίγες ημέρες τραυματίστηκε

σοβαρά σε τροχαίο μια αδέσποτη σκυλίτσα, ημίαιμη λυκοσκυλίνα.

Ο κτηνίατρος , αλλά και άλλοι , στον οποίο οδηγήθηκε το σκυλί μετά από παρέμβαση του Δήμου , πρότειναν αβλεπί την ευθανασία της πλην κλείσει καν 24ωρο .

Η Ζωή όμως, έτσι ονομάσαμε την σκυλίτσα, φώναζε με τα ζωντανά μάτια της , ότι θέλει να ζήσει ..

Εξάλλου εδικαιούτο όπως όλα τα πλάσματα, ανθρώπινα και μη, μιας δεύτερης ευκαιρίας ζωής .

Η Ζωή οδηγήθηκε σε δεύτερο κτηνίατρο , στην κα Μαρουλάκη , την οποία από τα βάθη της καρδιάς μου ευχαριστώ , η οποία διείδε κτηνιατρικά , ότι η κατάσταση της Ζωής επιδέχεται προσπάθειας και ξεκίνησε εντατική θεραπεία .

Η Ζωή ανταποκρίθηκε σ΄αυτή , τα μπροστινά της πόδια είναι πλέον λειτουργικά , οι εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη το υπό ευθανασία ζώο με έξοδα πολιτών , έδειξαν ότι όλα τα ζωτικά της όργανα είναι σε άριστη κατάσταση καθώς και οι αιματολογικές της εξετάσεις , τρώει και πίνει κανονικά και κυρίως προσπαθεί γιατί θέλει να ζήσει .

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους εκείνους που στάθηκαν δίπλα της αυτές τις δύσκολες ώρες και κυρίως την κα Λίντα Λούκας οι προσπάθειες και η φροντίδα της οποίας μαζί βεβαίως με την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή οδήγησαν στην θεαματική βελτίωση της υγείας της Ζωής .

Αρκετοί έχουν συγκινηθεί από την ιστορία της και κάνουν το καλύτερο που μπορούν ώστε να ζήσει μια αξιοπρεπή ζωή με αγάπη και σπιτική φροντίδα .

Ένα μεγάλο επίσης ευχαριστώ στην Ελλη και σε όσους πάλεψαν η Ζωή να ζήσει και να μην ευθανατωθεί ..

Νατάσα Μπομπολάκη

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα