Ο Π. Τατούλης καλεί τον ανάδοχο να ξεκινήσει το ΣΔΙΤ απορριμμάτων

18:21 13/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Με 21 ψήφους της πλειοψηφίας (καταγράφηκε και 1 λευκό του Παναγιώτη Ξεροβάσιλα της «Πελοποννησιακής Ένωσης», φωτό κάτω), το περιφερειακό συμβούλιο της Πελοποννήσου, ενέκρινε το θέμα των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων για τις εκτάσεις σε Αρκαδία και Λακωνία, όσον αφορά την εφαρμογή του ΣΔΙΤ της Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.

Η ψήφιση του ζητήματος, έγινε κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης (είχε διακοπεί χθες το βράδυ) 5ης τακτικής συνεδρίασης του συμβουλίου.

Στα αξιοσημείωτα

της συνεχιζόμενης συνεδρίασης της Τρίπολης, ήταν η απουσία (και σήμερα) των περιφερειακών παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Κάποιες απ’ αυτές, με συνεντεύξεις Τύπου ή με ανακοινώσεις, κατέθεσαν τα επιχειρήματά τους γύρω απ’ αυτή τη στάση τους.

Ο Πέτρος Τατούλης, στην ομιλία του, μίλησε με σκληρά λόγια για όλους αυτούς που είναι αντίθετοι στο συγκεκριμένο ΣΔΙΤ, καυτηρίασε τη στάση κάποιων ΜΜΕ, ενώ επιτέθηκε και στις … παρέες κάποιων, μέσα στο κόμματα, που δημιουργούν προβλήματα στην δημοκρατία.

Ο περιφερειάρχης, χαρακτήρισε το θέμα της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, ως ‘(…)κλείσιμο της υπόθεσης των απορριμμάτων», ενώ κάλεσε την εταιρεία, από αύριο κιόλας, όπως ξεκινήσει να εφαρμόζει τις υποχρεώσεις της, ξεκινώντας δηλαδή, το κατασκευαστικό έργο.

«Η ανάδοχος εταιρεία, από αύριο, να έρθει εδώ και να οργανώσει τα εργοτάξια και στους πέντε προβλεπόμενους χώρους, έτσι όπως προβλέπει η σύμβαση. Εάν αυτό δεν γίνει, τότε εγώ θα προβώ σ’ όλες αυτές τις απαραίτητες ενέργειες για να διαφυλάξω το συμφέρον της περιφέρειάς μας».

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα