Κλιμάκιο της UNICEF και του ΔΟΜ στις δομές ευάλωτου πληθυσμού προσφύγων στη Λέσβο

18:04 13/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη Μυτιλήνη βρέθηκαν υψηλόβαθμα στελέχη της UNICEF και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης όπου επισκέφθηκαν τη ζώνη ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στο ΚΥΤ Μόριας και το κέντρο για τη μητέρα και το παιδί TAPUAT στη Λάρσο.

Η Περιφερειακή Διευθύντρια της UNICEF για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία Afshan Khan, ο Αναπληρωτής

Γενικός Διευθυντής Μετανάστευσης General Simon Mordue, ο Συντονιστής της Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Ανταπόκρισης της UNICEF στην Ελλάδα Lucio Melandri, και ο πρόεδρος του ΔΟΜ Ελλάδας Gianluca Rocco, επισκέφθηκαν το ΚΥΤ της Μόριας και συναντήθηκαν με τον διοικητή κ. Μπαλμπακάκη. Ο ΔΟΜ , με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, παρέχει στέγαση και εξειδικευμένες υπηρεσίες στον μεταναστευτικό και προσφυγικό πληθυσμό που μεταφέρθηκε από τα νησιά της Λέσβου, της Χίου, της Κω και της Λέρου τους τελευταίους μήνες, σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις στην ενδοχώρα. Ενώ ΔΟΜ και UNICEF συμμετέχουν σε προγράμματα στήριξης ευάλωτων ομάδων προσφυγικού πληθυσμού. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Tapuat, το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιών και Οικογενειών, που ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από ένα χρόνο περίπου με τη στήριξη της UNICEF και τη διαχείριση της Ηλιακτίδας ΑΜΚΕ.

Έμειναν ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες που παρέχονται στο Tapuat. Κατά
την παραμονή τους στο Κέντρο, μίλησαν με παιδιά και γυναίκες,
ωφελούμενους του κέντρου, και παρακολούθησαν τα μαθήματα και
δραστηριότητες που πραγματοποιούνταν την ώρα της επίσκεψης τους.

The post Κλιμάκιο της UNICEF και του ΔΟΜ στις δομές ευάλωτου πληθυσμού προσφύγων στη Λέσβο appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα