Ζάκυνθος: Καταγγελιών συνέχεια για επιθέσεις σε ομοφυλοφίλους

16:11 15/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εντελώς παράλογα και απαράδεκτα τα περιστατικά λιθοβολισμού ομοφυλοφίλων στην παραλία Βροντόνερο και θα αντιμετωπιστούν άμεσα, όπως δήλωσε σε σημερινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της περιοχής Καλαμακίου, Αναστάσιος Κακολύρης.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Κακολύρης, σε σημερινή συνάντηση κατοίκων παρουσία του αντιδημάρχου της περιοχής έγινε συζήτηση για την πρόσφατη καταγγελία αναφορικά με νέο περιστατικό λιθοβολισμού στην εν λόγω παραλία από άγνωστο ή αγνώστους δράστες εναντίον ομοφυλόφιλων και αποφασίστηκε να ζητηθεί εγγράφως αύριο από το λιμεναρχείο -ως η αρμόδια υπηρεσία- να επιληφθεί του θέματος, ώστε να απομακρυνθούν τα «ορμητήρια-παρατηρητήρια» απ’ όπου γίνονται οι επιθέσεις καθώς και να γίνονται έλεγχοι.

Πρέπει άμεσα να υπάρξει κινητοποίηση ώστε να αποφευχθούν ενδεχόμενα επεισόδια και συμπλοκές από αυτές τις απαράδεκτες -για τη σημερινή εποχή- συμπεριφορές, ανέφερε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, εκτιμώντας ότι, μάλλον πρόκειται για ένα άτομο που κάνει τις επιθέσεις με πέτρες και όχι για περισσότερους.

Η νέα καταγγελία που δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες έχει ως εξής:

«Πρίν λίγες ημέρες εγώ και ο φίλος μου φεύγαμε από τη παραλία του Βροντόνερου (παραλία στην οποία το μισό της είναι για gay άτομα) στη περιοχή του Καλαμακίου Ζακύνθου από ‘που είχαμε πάει να χαλαρώσουμε (με την ψυχή στο στόμα με όλα αυτά που γίνονται εκεί) κάνοντας ηλιοθεραπεία και μπανάκι.
Φεύγoντας και ενώ είχαμε φτάσει στην αρχή της παραλίας ξαφνικά κάποιος πάνω από το λόφο άρχισε να μας πετάει συνεχόμενα πέτρες. Προσπαθούσαμε επί 20 με 30 δευτερόλεπτα να αποφύγουμε τα πυρά του. Όταν σταμάτησε να μας ρίχνει, τρέξαμε γρήγορα κάνοντας μια απόσταση περίπου 500 μέτρων σε ανηφόρα μήπως και τον πιάσουμε. Δυστυχώς είχε προλάβει να φύγει.
Βέβαια λίγο πιο πάνω υπήρχε ένας άνδρας νέος σε ηλικία και έκοβε χόρτα. Όταν πήγαμε κοντά και τον ρωτήσαμε εάν είδε κάποιον να φεύγει από τον συγκεκριμένο λόφο μας είπε ότι είδε 2 άτομα με μηχανάκια περίπου στα 40 να φεύγουν προς την περιοχή που βγαίνει στον ΧΥΤΑ. Βεβαίως δεν τον πιστέψαμε και θεωρήσαμε ότι αυτός μας πέταξε τις πέτρες διότι δεν ακούσαμε ούτε μηχανάκια αλλά περισσότερο η συμπεριφορά του αυτό μας έδειχνε. Δυστυχώς δεν είχαμε αποδείξεις και φύγαμε.
ΚΑΙ ΡΩΤΑΜΕ:
Εάν μας πετύχαινε μια πέτρα από τις τόσες που μας πέταξε και μας άφηνε στο τόπο τι θα γινόταν;
Εάν ήταν στη θέση μας ένα ζευγάρι τουριστών και τους σκότωνε τι θα γινόταν;
Ποια θα ήταν η εικόνα της Ζακύνθου στο εξωτερικό και ειδικά στην gay κοινότητα;
Υπάρχει κάποιος που να μπορεί να κάνει κάτι για αυτή την κατάσταση;
ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;;;;
θα μας πείτε γιατί δεν κάνατε επώνυμη καταγγελία στη αστυνομία;
Απάντηση: Γιατί είμαστε από εδώ και όπως καταλαβαίνετε εάν μαθευτούν τα ονόματά μας θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις που δεν θα μας αρέσουν καθόλου.
Τελικά η μόνη λύση είναι να μην ξαναπατήσουμε το πόδι μας εκεί αφού μια ομάδα ανθρώπων κάνουν ότι θέλουν ανενόχλητοι και κανένας δεν κάνει τίποτα.
Μιλάμε ότι οι άνθρωποι είναι δολοφόνοι!
Παρακαλούμε αν μπορείτε να δημοσιεύσετε το παρόν κείμενο έτσι ώστε να το μάθουν όλοι και να μην ξαναπατήσει κανείς στη παραλία του Βροντόνερου στη περιοχή του Καλαμακίου Ζακύνθου μήπως και με αυτή την δημοσιοποίηση γλυτώσουμε ανθρώπινες ζωές.

Υ.Γ :Μέχρι σήμερα καμιά υπηρεσία δεν έχει κάνει κάτι για να ξηλωθούν τα παρατηρητήρια που βρίσκονται επάνω στο βουνό (και τα έχουν φτιάξει όλοι αυτοί οι ματάκηδες) παρόλο που έχουν δημοσιοποιηθεί στο παρελθόν φωτογραφίες στα ΜΜΕ του νησιού».

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Μάντζου

Keywords
Τυχαία Θέματα