«Παλεύουμε μαζί – γιορτάζουμε μαζί»

16:27 21/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Σάββατο το βράδυ στις 25 Ιουνίου, η εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη oργανώνει γιορτή στην Αθήνα.

Όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους οι διοργανωτές: «Η Γιορτή της Εργατικής Αλληλεγγύης έρχεται χρονικά μέσα σε πολύ μεγάλα γεγονότα. Δυο μέρες πιο πριν, στις 23 Ιούνη, γίνεται το δημοψήφισμα στη Βρετανία που έχει ήδη προκαλέσει τεράστια

κρίση στην κυρίαρχη τάξη, ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα. Την επόμενη μέρα, στις 26 Ιούνη ακολουθούν οι εκλογές στην Ισπανία, που θα ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο αστάθειας αλλά και συζήτησης για το πώς προχωράει η Αριστερά.

Και βέβαια, εκείνο το διάστημα θα κλείνει ένας χρόνος από το δημοψήφισμα στην Ελλάδα. Μια μάχη που πήραν πάνω τους και οργάνωσαν με αποφασιστικότητα χιλιάδες αγωνιστές του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς, εξασφαλίζοντας τη σαρωτική νίκη του ΟΧΙ. Μια μάχη που οι πρωταγωνιστές της συνεχίζουν να δίνουν σήμερα σε όλα τα μέτωπα, σε πείσμα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ που μετέτρεψε το μεγαλειώδες ΟΧΙ σε ένα ντροπιαστικό «ναι σε όλα».

Η Εργατική Αλληλεγγύη έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο σ’ αυτή τη μάχη. Βοήθησε να συσπειρωθεί ο κόσμος της βάσης της Αριστεράς απέναντι στις παλινωδίες και την αποχή των ηγεσιών της, ιδιαίτερα ο κόσμος στις εργατογειτονιές που ανέβασε το ποσοστό του ΟΧΙ στο 82%!

Keywords
Τυχαία Θέματα