Τρίτο 24ωρο στο μέτωπο – Η μέχρι στιγμής κατάσταση

Ο πύρινος εφιάλτης της Κοιλάδας της Σολιάς μαίνεται για τρίτο 24ωρο. Μέχρι αυτή την ώρα οι αρμόδιοι των υπηρεσιών που επιχειρούν στα μέτωπα, είναι σε θέση να πουν ότι τα δυο κύρια μέτωπα που παραμένουν εκτός ελέγχου είναι αυτό της περιοχής «Ροτσιά» στην Ασίνου και αυτό περιμετρικά της κοινότητας Κούρδαλι.

Από τον κίνδυνο αναζωπύρωσης εξάλλου δεν έχουν γλιτώσει ακόμα τα λοιπά μέτωπα τα οποία ωστόσο έχουν κατασταλεί μερικώς. Κύριο μέτωπο αυτή την ώρα το Κούρδαλι όπου η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου μέχρι στιγμής.

Στο μέτωπο επιχειρούν 3 Canader και 3 ελικόπτερα.

Η κατάσταση στο Κούρδαλι

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση στο Κούρδαλι. Δυο ηλικιωμένες γυναίκες που παρέμειναν στο χωριό μέχρι σήμερα έφυγαν με την συνοδεία Αστυνομίας νωρίς το μεσημέρι. Γίνεται προσπάθεια να κατασταλεί το μέτωπο που μαίνεται ανεξέλεγκτο προς οικίες.Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή παραμένουν κακοί σύμμαχοι στο έργο κατάσβεσης.

Η κατάσταση στα Ροτσιά

Συχνές αναζωπυρώσεις σημειώνονται στην περιοχή των Ροτσιών στο μέτωπο που μαίνεται από χθες νωρίς το απόγευμα.Σε επικοινωνία του SigmaLive με εθελοντές που συνδράμουν στην περιοχή αλλά και με τον Υπεύθυνο Τύπου του Τμήματος Δασών, επιβεβαιώνεται ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη. Εναέρια μέσα, αναμένεται να επιχειρήσουν στην περιοχή καθώς οι επίγειες δυνάμεις αδυνατούν να κάνουν οτιδήποτε, λόγω του δύσβατου της περιοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα