Βόλος: Τελευταίο «αντίο» στον Γιώργο Καφενταράκη

15:09 21/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης, πολλοί Βολιώτες είπαν σήμερα το πρωί, το τελευταίο «αντίο» στον γνωστό Βολιώτη ζωγράφο και συγγραφέα, Γιώργο Καφενταράκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Κυριακής. Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Νέα Δημητριάδα, όπου επικηδείους εκφώνησαν, ο λαογράφος κ. Κώστας Λιάπης και ο κ. Νίκος Τσούκας, εκπροσωπώντας τον Φορέα Πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός».

«Ο Γιώργος Καφενταράκης, ένα σημαντικό πολιτιστικό κεφάλαιο για την

περιοχή της Μαγνησίας και όχι μόνο, άφησε πίσω του ένα πολύ σπουδαίο έργο στη Λογοτεχνία, την τέχνη της ζωγραφικής αλλά και στη μουσική», τόνισε χαρακτηριστικά, ο Κώστας Λιάπης ενώ ο Νίκος Τσούκας εξήρε το έργο του αλλά και τη συνολική προσφορά του Γιώργου Καφενταράκη, στην τέχνη, στον Πολιτισμό και στην ανθρωπιά!! Εδωσε δε την υπόσχεση πως η «Μαγνήτων Κιβωτός» θα πραγματοποιήσει τις καλλιτεχνικές του επιθυμίες , όσες τουλάχιστον πρόλαβε να εκφράσει.

Η ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ έχασε έναν πολύτιμο και επί σειρά ετών συνεργάτη της , έναν άνθρωπο που υπηρέτησε με συνέπεια το Ραδιόφωνο ακόμα και στις πιο δύσκολες εποχές.

Από το «Παλιό του Γραμμόφωνο» μέχρι και τις αξεπέραστες «Στιγμές του 20ου αι.» η φωνή του Γιώργου Καφενταράκη θα συνεχίσει να μας συντροφεύει από το Ραδιόφωνο που πολύ αγάπησε , όπως κι εμείς.. Η ακρόαση συνεχίζεται…λοιπόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα