Ορεστιάδα: Αν. Χατζηδιαμαντής: «Η τευτλοκαλλιέργεια στην Ελλάδα έχει μέλλον»

12:58 17/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πεπεισμένος ότι «η τευτλοκαλλιέργεια στην Ελλάδα έχει μέλλον» εμφανίστηκε ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, Αντώνης Χατζηδιαμαντής ο οποίος επισκέφθηκε το ζαχαρουργείο της Νέας Ορεστιάδας, πραγματοποιώντας συναντήσεις με παραγωγούς και εργαζόμενους, συνοδευόμενος από τον, Μπούρη Αντώνη, αναπληρωτή Διευθύνων Σύμβουλο και τον πρϊστάμενο της Γεωπονικής υπηρεσίας, Γιώργο Κοκκίνη.
Όπως είπε, γίνεται μία προσπάθεια «θεραπείας» της αβεβαιότητας που επικρατεί και αφορά στο μέλλον

της βιομηχανίας , στη λογική της αποτελεσματικής διαχείρισης ,ενημέρωσης των ανθρώπων που παράγουν και εξοικονόμησης πόρων με αναδιάταξη λειτουργιών των εργοστασίων. «Για να υπάρχει μέλλον θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να πάμε σε μία προσπάθεια σοβαρής ανασυγκρότησης, η οποία θα ξεκινήσει άμεσα» είπε σε δηλώσεις του, ο κ. Χατζηδιαμαντής.

Επιπλέον διαβεβαίωσε τους παραγωγούς της περιοχής, πως η ΕΒΖ θα διατηρήσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις και δεσμεύσεις της. Μάλιστα , σημείωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει σειρά επαφών με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να εξευρεθούν πρόσθετα μέτρα στήριξης των αγροτών που θα αποσκοπούν σε περαιτέρω παραγωγική και αποτελεσματική διαχείριση και στην κερδοφορία του εργοστασίου της Ν. Ορεστιάδας.
Τέλος, υποστήριξε ότι δρομολογούνται οι διαδικασίες για την έγκαιρη έκδοση της τιμολογιακής πολιτικής ώστε οι παραγωγοί να αποφασίζουν έγκαιρα και αυτοί με τη σειρά τους, για την πρόθεσή τους να καλλιεργήσουν αλλά και πόσα στρέμματα, ενώ τους απηύθυνε έκκληση εν όψει της ενεργοποίησης της νέας αγροτικής πολιτικής, να οργανωθούν σε ομάδες καθώς θα τους δίδονται επιπλέον δυνατότητες.
«Ως διοίκηση του εργοστασίου εργαζόμαστε στην κατεύθυνση να αποκαταστήσουμε σταδιακά τη σχέση εμπιστοσύνης με τους τευτλοκαλλιεργητές. Ήδη δρομολογούνται προγράμματα στήριξης της καλλιέργειας» τόνισε ο νέος διευθυντής του ζαχαρουργείου, Γιάννης Παπαδόπουλος, ενώ από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τευτλοπαραγωγών Έβρου, Πρόδρομος Προϊκάκης, σημείωσε ότι «η συνεχής εναλλαγή προσώπων στη διοίκηση της ΕΒΖ, μόνο ανησυχία δημιουργεί στους κόλπους της τευτλοκαλλιέργειας και τίποτα άλλο».
«Διαβεβαιώνουμε ότι ως δήμος θα είμαστε κοντά στη διοίκηση σε ότι μας χρειαστεί και περνάει από το χέρι μας, διότι θεωρούμαι ότι η λειτουργία του εργοστασίου είναι πρωταρχικής σημασίας για την περιοχή» είπε αμέσως μετά από τη συνάντηση που είχε με τον κ. Χατζηδιαμαντή, ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Ρεπορτάζ-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα