Λέσβος: Μοβ το δημαρχείο για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας ΙΦΝΕ

12:15 17/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η 19η Μαΐου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα για τις Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Παθήσεις του Εντέρου (ΙΦΝΕ). Φέτος η Λέσβος συμμετέχει ενεργά στην Παγκόσμια καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού και της πολιτείας, φωτίζοντας ένα δημόσιο κτίριο με μοβ χρώμα που συμβολίζει τη Νόσο του Crohn και την Ελκώδη Κολίτιδα, κάνοντας έτσι το αόρατο ΟΡΑΤΟ διεκδικώντας ταυτόχρονα την καλύτερη ποιότητα ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους και ζητώντας ταυτόχρονα από την πολιτεία το δικαίωμα

στην ποιοτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που είναι απαραίτητη για καλύτερη διαβίωση τους.

Συμμετέχουν και στηρίζουν τις προσπάθειες ο Δήμος Λέσβου, η Αντιδημαρχία Εθελοντικών οργανώσεων, Νέας γενιάς & Εξυπηρέτησης του πολίτη με την Αντιδήμαρχο κ. Αθηνά Ιωσηφέλλη, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Γεώργιος Ψάνης , η Εφημερίδα Εμπρός, η θεατρική ομάδα Θεατροζουζούνια και οι εθελοντές και οι ασθενείς του συλλόγου μας με την ευγενική υποστήριξη των οποίων το Παλαιό Δημαρχείο Μυτιλήνης θα φωτιστεί μοβ στις 19 Μαΐου, όπως επίσης και οι διάσημοι καταρράκτες του Νιαγάρα, η Μικρή Γοργόνα στην Κοπεγχάγη, ο Πύργος της Πίζας στην Ιταλία, η Παλαιά Βουλή στην Αθήνα, το Παλάτι του Κοινοβουλίου στη Ρουμανία, το περίφημο CN Tower του Τορόντο και πολλά άλλα.

Το μήνυμά τους είναι κοινό και παγκόσμιο: διεκδικούν όλα όσα τους αξίζουν για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και τερματισμό του κοινωνικού αποκλεισμού.

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ΙΦΝΕ έχουν προγραμματιστεί από τον σύλλογο HELLESCC (Hellenic Society of Chrohn disease’s and Ulcerative Coutis’ patients Σύλλογος ατόμων με νόσο του Chrohn και Ελκώδη κολίτιδα Ελλάδος) στη Μυτιλήνη οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Την 19η Μαΐου φωταγώγηση Παλαιού Δημαρχείου Μυτιλήνης. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 19:00 έξω από το Παλαιό Δημαρχείο εθελοντές του συλλόγου με την συνοδεία του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου κ. Ψάνη και της Αντιδημάρχου Εθελοντικών οργανώσεων, Νέας γενιάς & Εξυπηρέτησης του πολίτη κ. Αθηνάς Ιωσηφέλλη, θα μοιράσουν φυλλάδια του συλλόγου και θα ενημερώσουμε τον κόσμο για την ομιλία της που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη ημέρα σε αίθουσα της Γραμματείας Νησιωτικής Πολιτικής στο πρώην Υπουργείο Αιγαίου στις 18:00 το απόγευμα.

Την 20η Μαΐου στις 18:00 το απόγευμα σε αίθουσα της Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής ομιλία με θέμα «Ζώ και μαθαίνω τα ιδιοπαθή φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου» (ΙΦΝΕ)». Εισηγητής της ομιλίας ο γαστρεντερολόγος κ. Ψάνης και ομιλητές ο γαστραντερολόγος κ. Ιωάννης Κατσαβέλλης, η δερματολόγος κ. Μαρία Γιανναδάκη και η ρευματολόγος κ. Κλειώ Μαυραγάνη.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την 21η Μαΐου στις 11:00 το πρωί με διαδραστικό κουκλοθέατρο βασισμένο στο παραμύθι του Hans Christian Andersen «‘Αριελ η μικρή γοργόνα» που θα δοθεί στο αμφιθέατρο της μαρίνας Μυτιλήνης από την θεατρική ομάδα Θεατροζουζούνια η οποία θέλει να εκφράσει τη στήριξη της στα παιδιά ασθενείς με παθήσεις ΙΦΝΕ.

«Οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές για όλους με ελεύθερη είσοδο και σας καλούμε όλους να είσαστε μαζί μας στις εκδηλώσεις αυτές ενισχύοντας των αγώνα των ασθενών με Ελκώδη Κολίτιδα και Νόσο του Crohn» τονίζουν από το σύλλογο.

Keywords
Τυχαία Θέματα