«Μετωπική» στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο-Σήμερα στην Ολομέλεια (video)

12:55 17/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην Ολομέλεια εισάγεται, σήμερα, το νομοσχέδιο για την επικύρωση της συμφωνίας. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ της Πέμπτης, ημέρα κατά την οποία αναμένεται να τοποθετηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί και στη συνέχεια να ψηφίσει το Σώμα.
Ένσταση αντισυνταγματικότητας επί του νομοσχεδίου υπέβαλε με την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης. Αντίστοιχο θέμα έθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος,

καθώς και ο ανεξάρτητος Γ. Καρράς. Η πρόταση θα εξεταστεί στην πορεία της συζήτησης.

Το πολυνομοσχέδιο, ψηφίστηκε χθες, Τρίτη, επί της αρχής και επί των άρθρων, από τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.Το πολυνομοσχέδιο, ψηφίστηκε χθες, Τρίτη, επί της αρχής και επί των άρθρων, από τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.
Υπερψηφίστηκε στο σύνολο και στα άρθρα του από την κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ ΝΔ, Ένωση Κεντρώων, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι, επιφυλάχθηκαν για την τελική τους απόφαση στην αυριανή ονομαστική ψηφοφορία, στην Ολομέλεια.

Το ΚΚΕ καταψήφισε το ν/σ, εκτός του άρθρου 71, ενώ η Ένωση Κεντρώων δήλωσε καταρχήν θετική για τα άρθρα 70 και 71 για τους αγρότες.

Με την έναρξη της συνεδρίασης η Ολομέλεια αποφάσισε τον προσωρινό αποκλεισμό των βουλευτών-μελών της ΚΟ της Χρυσής Αυγής από τη σημερινή και αυριανή συνεδρίαση. Στην αίθουσα δεν ήταν παρόντες οι βουλευτές της ΧΑ ωστόσο με βάση τον κανονισμό και παρά τον αποκλεισμό τους απο την συζήτηση έχουν το δικαίωμα να είναι παρόντες αύριο στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Τον αποκλεισμό της ΧΑ από τη συζήτηση αποφάσισε η ΟλομέλειαΣε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση

Αντιπαράθεση για το αφορολόγητο ξέσπασε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση των επιτροπών στις οποίες συζητήθηκε το πολυνομοσχέδιο.

«Tον Μάιο του 2016 είχαμε να αντιμετωπίσουμε τους Θεσμούς που ήθελαν να πάρουμε μέτρα κοφτά. Μέσα σε αυτά ήταν το αφορολόγητο και εμείς δώσαμε μια μεγάλη μάχη να μη μειωθεί το αφορολόγητο και το καταφέραμε. Το ΔΝΤ ήθελε να επιβάλει τη μείωση του αφορολόγητου και εμείς παλέψαμε να υπάρχουν αντίμετρα», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, απαντώντας σε βουλευτές, όπως ο Μάκης Βορίδης (ΝΔ) που του ζήτησε να εξηγήσει γιατί δεν παραιτήθηκε αφού πάμε πλέον σε μεγάλη μείωση του αφορολόγητου.

Keywords
Τυχαία Θέματα