«Μια πάπια μα ποια πάπια» – Μια απολαυστική ταινία κινούμενων σχεδίων για όλη την οικογένεια (video)

09:38 19/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Η ταινία κινούμενων σχεδίων «Μια πάπια μα ποια πάπια» (Duck Duck Goose), με εναέρια ακροβατικά, ξεχωριστούς χαρακτήρες, γραφικά τοπία, χιούμορ και συναίσθημα, που παρακολουθεί μια ετερόκλητη και διασκεδαστική παρέα πουλερικών, προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 23 Αυγούστου.

Ο Κρίστοφερ Τζένκινς -παραγωγός των «Επιτέλους φτάσαμε σπίτι» και «Ώρα για σερφ», animator της Disney στα «Η μικρή γοργόνα», «Η πεντάμορφη και το τέρας», «Αλαντίν», «Ο

βασιλιάς των λιονταριών», «Ποκαχόντας», «Η Παναγία των Παρισίων»- κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με μια απολαυστική ταινία κινουμένων σχεδίων για τον μεγαλύτερο μπελά όλων: την οικογένεια!

Δύο ορφανά παπάκια, η δυναμική, μόλις 16 ημερών Τσι και ο μικρότερος αδελφός της, Τσάο, αποχωρίζονται από το σμήνος τους κατά λάθος εξαιτίας του φιγουρατζή ιπτάμενου Πενγκ, μιας αρσενικής χήνας που είναι ελεύθερο πνεύμα, ένας εργένης που προτιμά χίλιες φορές τα παράτολμα εναέρια ακροβατικά, αντί να συμμετέχει στις προετοιμασίες των υπολοίπων για την ετήσια μετανάστευση.

Τα φοβισμένα παπάκια ζητάνε τη βοήθεια του Πενγκ για να επιστρέψουν στο σμήνος τους. Εκείνος αρνείται, αλλά ένας τραυματισμός στη φτερούγα του τον αναγκάζει να αλλάξει γνώμη. Οι τρεις τους θα ζήσουν μια μοναδική περιπέτεια, με εμπόδια και δυσκολίες που θα τους φέρει όμως πραγματικά κοντά. Ο Πενγκ αποδεικνύεται, τελικά, η καλύτερη πατρική φιγούρα που θα μπορούσαν να έχουν αυτά τα δύο ορφανά παπάκια.

Σημείωμα του σκηνοθέτη

Το πρώτο πράγμα που έχω να πω είναι ότι δεν ήξερα ότι θα έκανα μια βαθιά συναισθηματική ταινία για πουλερικά. Όλα άρχισαν γιατί πιστεύω ότι οι πάπιες και οι χήνες είναι κωμικοί ηθοποιοί. Όταν ζούσα δίπλα στη λίμνη, κάθε νύχτα και ανεξαρτήτως καιρού άφηνα τα παράθυρα ανοιχτά για να ακούω κάτι που έμοιαζε με comedy club υδρόβιων πουλιών. Ίσως κάτι έμεινε από εκείνες τις νύχτες που με έπαιρνε ο ύπνος. Ένα πανούργο σχέδιο των πουλιών να βάλουν στο υποσυνείδητό μου μια ταινία κινούμενων σχεδίων για πάπιες. Το μόνο που ξέρω είναι ότι από τότε ήθελα να κάνω την ταινία. Τρία χρόνια μετά, η ταινία, μια ιστορία για το να είσαι γονιός, πραγματοποιήθηκε. Είναι μια ταινία για κάθε παιδί, αυτό που όλοι μας υπήρξαμε και αυτό που πολλοί μας μεγαλώνουμε. Αυτή είναι, με άλλα λόγια, η δημογραφική ομάδα στην οποία απευθυνόμαστε.

Λένε να γράφεις για αυτά που ξέρεις και αυτή η ιστορία αναπτύχθηκε από την προσωπική μου εμπειρία ως πατέρα και από τις αναμνήσεις που είχα μεγαλώνοντας σε αγροτικό περιβάλλον. Μια μέρα έσωσα μία πάπια και την έφερα σπίτι. Σας θυμίζει κάτι αυτό σε σχέση με την ταινία; […]

Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Τζένκινς

Σενάριο:

Κρίστοφερ Τζένκινς

Ρομπ Μούιρ

Σκοτ Άτκινσον

Τέγκαν Γουέστ

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Μανώλης Γιούργος, Γιάννης Υφαντής, Γιώτα Μηλίτση, Αλεξάνδρα Λέρτα, Χρύσα Σαμαρά, Ντίνος Σούτης, Γιώργος Σκουφής, Ιφιγένεια Στάικου, Νίκος Παπαδόπουλος

Ειδικά εφέ: Έρικ Μάτσον

Μοντάζ: Λίζα Λίντερ Σίλβερ

Μουσική: Μαρκ Ισάμ

Διάρκεια: 1 ώρα και 31 λεπτά

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα