ΕΡΤ3 – «ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ»: ΠΡΑΓΓΙ ΕΒΡΟΥ (trailer)

08:05 19/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ
ΚΥΡΙΑΚΗ 19/08/2018, στις 13:30
«Κυριακή στο Χωριό»

Ταξιδιωτική εκπομπή. Η αγαπημένη κι επιτυχημένη εκπομπή της περιφέρειας «Κυριακή στο Χωριό», επιστρέφει στις οθόνες της ΕΡΤ3, μετά από απουσία χρόνων με καινούρια επεισόδια.
Φέτος η «Κυριακή στο Χωριό», θα ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της χώρας μας για να μας μεταφέρει τον παλμό της νεολαίας, των αγροτών, των συνεταιρισμών, των συλλόγων, των νέων επιχειρηματιών, όλων δηλαδή αυτών που ζουν στην περιφέρεια,
δημιουργούν και στηρίζουν τον τόπο τους, ο καθένας με το δικό του τρόπο.
Ανανεωμένη, με υψηλής ευκρίνειας εικόνα και εμπλουτισμένη θεματικά με καινούρια ενδιαφέροντα αφιερώματα, η «Κυριακή στο Χωριό», επιστρέφει δυναμικά με σύμμαχο το τηλεοπτικό κοινό, για να δώσει παλμό σε ήσυχα τοπία. Να δείξει ότι αξίζει τον κόπο να γυρίσουμε στις ρίζες μας, να ζήσουμε στη γη μας, να χτίσουμε εδώ τη ζωή μας.
Μια περιπλάνηση όλων των αισθήσεων, μια βόλτα σε άγνωστες γωνιές του τόπου μας. Μια «πραγματική» Κυριακή, γιορτή.
Επιστροφή στους ανθρώπους της περιφέρειας, στα ήθη και έθιμα, στη ζωή της υπαίθρου, εκεί που χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας.

Eπεισόδιο 2: ΠΡΑΓΓΙ ΕΒΡΟΥ

Aυτή την Κυριακή ταξιδεύουμε βορειοανατολικά και φτάνουμε μία ανάσα από τα σύνορα. Εκεί που η καρδιά της Ελλάδας χτυπά ακόμα πιο δυνατά, στο Πραγγί.
Περνάμε το Διδυμότειχο και στις όχθες του ποταμού Έβρου, συναντούμε το χωριό.
Εκεί που οι παραδόσεις κρατάνε καλά και η φιλοξενία γνωρίζει τον καλύτερο εκφραστή της από τους κατοίκους του.
Όποιος έρχεται στο Πραγγί πρώτη φορά, νιώθει σαν να γυρίζει σπίτι. Σε ένα σπίτι ζωγραφισμένο με τις ιδιοτροπίες των ποταμών, όπου φωλιάζουν οι πελαργοί και διατηρούνται οι μνήμες. Ένα μικρό χωριό, με λίγους κατοίκους που σήμερα θα γίνουν μία μεγάλη αγκαλιά για την εκπομπή Κυριακή στο Χωριό.
Το αφιέρωμα στο πάρκο των πελαργών, το έθιμο Πιρπιρούνα για την πρόκληση βροχής, οι μνήμες μιας 95χρονης, το τραίνο των αναμνήσεων, είναι μερικά από τα θέματα που διανθίζουν την εκπομπή.

Παραγωγή: ERT3
Σκηνοθεσία: Σταύρος Παρχαρίδης
Δημοσιογραφική Έρευνα – Ρεπορτάζ: Μαγδαληνή Χατζοπούλου
Εκτέλεση Παραγωγής: ALFA PRODUCTIONS

Παρουσίαση: Θάλεια Καμπουροπούλου

Δείτε το trailer

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα