Κέρκυρα: Σήμερα η δοκιμαστική λειτουργία του δεματοποιητή

13:43 1/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την κατάρρευση του όγκου των απορριμμάτων από το β΄ κύτταρο του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου καταγγέλλει ο Πολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος της περιοχής. Συγκεκριμένα δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του στο facebook, video στο οποίο διακρίνει κανείς ότι έχει διασκορπιστεί ένας μεγάλος όγκος σκουπιδιών γύρω από το χώρο του κυττάρου και έχει καλύψει ακόμα και

τον περιμετρικό δρόμο του ΧΥΤΑ. Η Μάγδα Παπανικολοπούλου πρόεδρος του συλλόγου του Τεμπλονίου διατυπώνει επιφυλάξεις ακόμα και για τη δυνατότητα πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς. Απο την πλευρά του ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Σπύρος Ασπιώτης υποβαθμίζει το θέμα και δηλώνει ότι επρόκειτο για μια ατυχή στιγμή την ώρα των εργασιών χωματοκάλυψης των απορριμμάτων . Δηλώνει δε ότι σήμερα εργάζονται τα μηχανήματα που ξαναμαζεύουν τα σκουπίδια και σε μια δυο μέρες θα έχουν αποκαταστήσει το χώρο.

Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα που οδήγησαν στην άρνηση της πυροσβεστικής να εκδώσει πιστοποιητικό πυρασφάλειας, δηλώνει ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Σπύρος Ασπιώτης και επομένως κατά τη γνώμη του σύντομα η Πυροσβεστική θα εκδώσει το πιστοποιητικό. Επίσης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κέρκυρας δήλωσε ότι ο δεματοποιητής είναι έτοιμος και σήμερα θα γίνει η πρώτη δοκιμαστική λειτουργία της πρέσας που δεματοποιεί το αδρανές υπόλειμμα. Για το θέμα των εγκαταλελειμμένων οχημάτων ανέφερε ότι έχει οριστεί ο εργολάβος που ανέλαβε να κάνει τη διαδικασία απομάκρυνσης τους και η οποία έχει χρονικό ορίζοντα 2 έτη. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία, είπε, είναι ότι κάποιοι ιδιοκτήτες μετακινούν το όχημα τους μέχρι να ολοκληρωθεί η τυπική διαδικασία και τότε πρέπει να γίνει απο την αρχή νέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα