Κ. Αγοραστός : Αναβάθμιση της λεωφόρου Καραμανλή

13:33 1/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την υπογραφή της σύμβασης για την επέκταση και τη ριζική αναμόρφωση του τμήματος της λεωφόρου Καραμανλή από την οδό Βόλου μέχρι την οδό Αγιάς, προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας με ένα νέο έργο συνολικού προϋπολογισμού 7,43 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, η ένταξη στο ΕΣΠΑ / Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020 του έργου «Λεωφόρος Καραμανλή: Κατασκευή Οδικού Τμήματος από Ι.Κ. Βόλου (Χ.Θ. 7+115) έως Ι.Κ. Αγιάς (Χ.Θ.

8+110», προϋπολογισμού 7,43 εκατ. ευρώ.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και αφορά στην κατασκευή του οδικού τμήματος της Λεωφόρου Καραμανλή (Παλαιά Εθνική Οδός Αθήνας –Θεσσαλονίκης) από τον ισόπεδο κόμβο (Ι/Κ) με την Οδό Βόλου (Χ.Θ. 7+115) έως τον ισόπεδο κόμβο (Ι/Κ) με την Οδό Αγιάς (Χ.Θ. 8+110), με την ταυτόχρονη κατασκευή τριών (3) κυκλικών κόμβων, καθώς και του αντίστοιχου παράπλευρου δικτύου. Το συνολικό μήκος της αρτηρίας ανέρχεται σε 1,3χλμ., συμπεριλαμβανομένου των προσαρμογών της στην υφιστάμενη οδό αρχή και τέλους. Η αρτηρία πρόκειται να έχει σε όλο το μήκος της δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, πλάτους 3,25 μ. η καθεμία. Οι κατευθύνσεις είναι διαχωρισμένες στο τμήμα από Βόλου έως και Ερέτριας με κεντρική νησίδα πρασίνου πλάτους 2,60μ., ενώ στο τμήμα από Ερέτριας έως Αγιάς η κεντρική νησίδα αντικαθίσταται από αμφίπλευρο μεταλλικό στηθαίο ασφαλείας.

Σε δηλώσεις του σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας τόνισε ότι « ο δρόμος χρήζει αναβάθμιση. Εμείς ως περιφέρεια Θεσσαλίας έχουμε κατασκευάσει το πρώτο κομμάτι και το τώρα προχωράμε στο δεύτερο κομμάτι από την διασταύρωση με την οδό Βόλου έως την οδό Αγιάς. Έργο χρήσιμο για το περιβάλλον, την ανθρώπινη ασφάλεια και ασφαλή μετακίνηση εμπορευμάτων. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει μια στρατηγική και καταφέραμε να αξιοποιήσουμε τους πόρους από το ΕΣΠΑ 2007-2013 και το ίδιο κάνουμε με το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Έχουμε πόρους και προσπαθούμε να τους αξιοποιήσουμε σωστά με σχεδιασμό και διαφάνεια. Αντιμετωπίσαμε ένα πρόβλημα με τις αλλαγές του νέου νόμου και ζητάμε να ξεπεραστεί το πρόβλημα της γραφειοκρατίας στην Ελλάδα για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στην ένταξη έργων στο νέο ΕΣΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα