Αυξήθηκε το μεσοσταθμικό επιτόκιο στα νέα δάνεια τον Ιούλιο

13:36 1/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σχεδόν αμετάβλητο παρέμεινε, τον Ιούλιο, το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων, ενώ το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο των νέων δανείων αυξήθηκε με αποτέλεσμα το περιθώριο επιτοκίου να αυξηθεί στις 4,43 εκατοστιαίες μονάδες, έναντι 4,27 μονάδων τον προηγούμενο μήνα σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).

Πιο αναλυτικά, το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 0,30% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Ομως,

το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά 17 μονάδες βάσης σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και διαμορφώθηκε στο 4,73%.

Στα υφιστάμενα υπόλοιπα του συνόλου των καταθέσεων, το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο τον Ιούλιο ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο των δανείων μειώθηκε. Το περιθώριο επιτοκίου μειώθηκε στις 4,32 εκατοστιαίες μονάδες, από 4,36 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Πιο αναλυτικά, το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των υφιστάμενων καταθέσεων (συμπεριλαμβανομένων των καταθέσεων μίας ημέρας) παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 0,31% ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο των δανείων διαμορφώθηκε στο 4,63% από 4,66% τον προηγούμενο μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα