Κέρκυρα: Ολόκληρες γειτονιές της Κ. Κορακιάνας δασικές

13:49 22/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στους πολίτες πέφτει το κόστος διόρθωσης των δασικών χαρτών, μετά τη δημοσίευση τους. Οι χάρτες αφορούν, για την Κέρκυρα, τις περιοχές των πρώην Δήμων Κερκυραίων και Φαιάκων, περιοχές που εντάχθηκαν πιλοτικά στο κτηματολόγιο και ακόμη ταλαιπωρούνται. Πριν από λίγες μέρες δημοσιεύτηκαν οι δασικοί χάρτες, οι οποίοι δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Κτηματολόγιο ΑΕ, αλλά βασίζονται σε αεροφωτογραφίες του 1949, όπως μας εξήγησε η δημοτική σύμβουλος και δικηγόρος Φανή Τσιμπούλη. Πριν επικυρωθούν οι χάρτες από

τη δασική υπηρεσία, οι ιδιοκτήτες ακινήτων στις δύο αυτές περιοχές οφείλουν να ελέγξουν, αν οι περιοχές που τους ενδιαφέρουν έχουν χαρακτηριστεί δασικές και να διατυπώσουν τις αντιρρήσεις τους.
Είναι πιθανόν να βρεθούν πολλοί κάτοχοι ακινήτων με τέτοιου είδους προβλήματα, όπως και ο Δήμος και άλλοι φορείς του Δημοσίου, δεδομένου ότι, από μια πρώτη ματιά στους χάρτες, η ίδια η κα Τσιμπούλη διαπίστωσε ότι «καταλαμβάνονται από πράσινη σκίαση», που σημαίνει ότι χαρακτηρίζονται ως δασικές περιοχές, ολόκληρες γειτονιές, με πολλές κατοικίες, στην Κάτω Κορακιάνα καθώς και η μισή χωματερή Τεμπλονίου.
Οι πολίτες έχουν 60 μέρες προθεσμία για την υποβολή των αντιρρήσεων τους, που ξεκινά από τις 24 Φεβρουαρίου. Το κόστος δεν είναι ευκαταφρόνητο δεδομένου ότι το τέλος της ένστασης ξεκινά από 30 ευρώ τα 100 τετραγωνικά και ξεπερνά τις 2,5 χιλιάδες ευρώ για μεγάλες εκτάσεις. Σε αυτό πρέπει να προστεθούν τα έξοδα για τις αμοιβές μηχανικών και δικηγόρων για τοπογραφικά, διατύπωση της ένστασης κλπ.
Ο Δήμος Κέρκυρας θα ξεκινήσει εκδηλώσεις ενημερωτικές στις περιοχές που ενδιαφέρονται, σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Δήμαρχος στην κα Φανή Τσιμπούλη, η οποία έθεσε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η πρόταση της πάντως είναι να ασκηθούν πιέσεις ώστε η ίδια η δασική υπηρεσία να κάνει επιτόπιους ελέγχους και μόνη της να κάνει διορθώσεις στους χάρτες ώστε να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα