Κέρκυρα: Το καρναβάλι στους Καρουσάδες

13:45 22/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τα Πετεγολέτσα ξεκινά το καρναβάλι στους Καρουσάδες, αύριο Πέμπτη στις 7.30 το απόγευμα. Τα «κουτσομπολιά» έχουν ξεκινήσει στις Καρουσάδες από το 1996 και συνεχίζονται κάθε χρονιά με την ευθύνη του Πολιτιστικού συλλόγου του χωριού. Οι γυναίκες και οι άνδρες της παράστασης βγαίνουν από τα παράθυρα των σπιτιών και σχολιάζουν την προσωπική ζωή ο ένας του άλλου. Η ερμηνεία των κειμένων του Σπύρου Χονδρογιάννη γίνεται από τη θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου. Συμμετέχει η

χορωδία του χωριού «Ντίνος Θεοτόκης» με παραδοσιακά τραγούδια, την έναρξη θα κάνει το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού συλλόγου Περιθιωτών «Φίλιππος Βλάχος» με καντρίλιες ενώ τη λήξη της βραδιάς θα κάνει το χορευτικό τμήμα των Καρουσάδων με το γαϊτανάκι.
Οι κύριες εκδηλώσεις του Καρουσαδίτικου καρναβαλιού γίνονται την Κυριακή και χαρακτηρίζονται από το κέφι και τα εντυπωσιακά άρματα καθώς και το ιδιαίτερο χιούμορ. Η πομπή ξεκινά στις 5.30 το απόγευμα. Φέτος θα έχει 7 άρματα και όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Κέρκυρας, η πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Ελένη Μουζακίτη, ένα από αυτά θα είναι από τις Περουλάδες. Όποιος επισκεφθεί τις Καρουσάδες να μην παραλείψει να γευτεί τους παραδοσιακούς λουκουμάδες που κάνουν και θεωρούνται νοστιμότατοι.

Keywords
Αναζητήσεις
καρουσάδες κέρκυρας καρναβάλια
Τυχαία Θέματα