Γιώργος Χατζηθεοδώρου : Στόχος μας είναι μέχρι τέλος Οκτώβριου να έχουν κλείσει οι υποψηφιότητες για της περιφέρεις και μεγάλους δήμους

13:10 28/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Μακεδονικό που είναι μπροστά μας και είναι ένα μεγάλο θέμα, φαίνεται ότι οδεύει προς μια λύση που θα βοηθήσει και τις δυο χώρες αλλά και την ευρύτερη περιοχή . Θεωρούμε ότι έχουμε μια πλειοψηφία στο ελληνικό κοινοβούλιο, οπότε έρθει το θέμα του Μακεδονικού προς ψήφιση, που θα μας επιτρέψει η βουλευτικές εκλογές να γίνουν τον Οκτώβριο του 2019 .
Αυτό τόνισε μιλώντας στο περιφερειακό δίκτυο της ΕΡΤ

ΑΜΘ ο περιφερειακός συντονιστής ΑΜ-Θ του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Χατζηθεοδώρου .

Για τις εκλογές και τις υποψηφιότητες στην Αυτοδιοίκηση ο κ. Χατζηθεοδώρου σημείωσε ότι θα υπάρχει σύσκεψη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ 6 και 7 Οκτωβρίου στην Αθήνα με θέμα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και εκεί ελπίζουμε ότι θα κλείσει το50% των υποψηφιοτήτων και στους μεγάλους Δήμους της χώρας αλλά και στις περιφέρειες. Ο τελικός στόχος μας είναι μέχρι τέλος Οκτωβρίου να έχουν κλείσει οι υποψηφιότητες για τις περιφέρεις και μεγάλους δήμους, έτσι ώστε να υπάρχει εύλογο χρονικό διάστημα να μπορέσουμε αυτό να το κοινωνήσουμε στον κόσμο. Αυτή την στιγμή έχουμε πολύ μεγάλη ευθύνη για την Χώρα και ένα κυβερνών κόμμα πλέον έχει την ευθύνη να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα και λύση για τις περιφέρειες .

Για την περιφέρεια ΑΜ-Θ έχουν γίνει επαφές με επικεφαλής των άλλων παρατάξεων με αρκετούς ανθρώπους και προσωπικότητες που ενδιαφέρονται και θέλουν να έχουν συμμετοχή απέναντι σε μια διαλυμένη περιφερειακή διοίκηση του κ. Μέτιου.

Για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκησης ως ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης έχουμε ξεκινήσει από τον περασμένο Φεβρουάριο τις επαφές και διαβούλευσης με πολύ κόσμο που ενδιαφέρεται να έχει συμμετοχή. Στην Ξάνθη για τον δήμο υπάρχει μια συγκεκριμένη υποψηφιότητα, γίνονται διεργασίες και ετοιμάζεται η δημοτική παράταξη και σύντομα θα έχουμε και ανακοινώσεις της νέας δημοτικής παράταξης για τον Δήμο Ξάνθης.
Στο δήμο Τοπείρου έχει δρομολογηθεί η κατάσταση και είμαστε πολύ κοντά στη λύση και στο Δήμο Αβδήρων συνεχίζονται οι διεργασίες.
Ξέρουμε ότι η καθημερινότητα και η δημοκρατία ξεκάνει από την περιφέρεια και από τον δήμο άρα λοιπών εκεί είναι ο μεγάλος στόχος σήμερα της Κυβέρνησης.

Βασικός άξονας της κυβέρνησης η Υγεία

Στον τομέα της υγείας που είναι και παραμένει στον Βασικό άξονα της πολιτικής της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηθεοδώρου, το νοσοκομείο της Ξάνθης πηγαίνει καλά έγινε ένας πολύ ωραίος χώρος στα ΤΕΠ. Ήδη δρομολογείται η ανεξαρτητοποίηση των ΤΕΠ και στο προσωπικό του νοσοκομείου είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο.
Το Υπουργείο Υγείας επιβράβευσε με χρηματικό μπόνους των 300 χιλιάδων ευρώ το Νοσοκομείο της Ξάνθης για την πολύ καλή οικονομική και διοικητική διαχείριση και για τα αποτελέσματα που έφεραν.

Μάλιστα το νοσοκομείο της Ξάνθης είναι πολύ κοντά στην απόκτηση ενός μαγνητικού τομογράφου. Επίσης ένας μεγάλος αριθμός γενικών γιατρών θα μπουν στην διαδικασία στελέχωσης του πρώτου ΤΟΜΥ και στόχος μας είναι να ανοίξει σύντομα και να λειτουργήσει η δεύτερη ΤΟΜΥ στην περιοχή της μεταμορφώσεως στην Κυψέλη της Ξάνθης .

Γ. Χατζηθοδώρου: «Συντεχνιακά Συμφέροντα πίσω από τις καταλήψεις στα Μειονοτικά Σχολεία»

Για την κατάληψη των μειονοτικών δημοτικών σχολείων από γονείς με αίτημα να μπουν στην διδασκαλία τα βιβλία του δημόσιου και να αποσυρθούν τα βιβλία του προγράμματος των Μουσουλμανοπαίδων, ο κ. Χατζηθεοδώρου σημείωσε, «Θεωρούμε και είναι απολυτά σεβαστή η αναζήτηση και άλλων εκπαιδευτικών δυνατοτήτων για τα παιδιά της μειονότητας .Ωστόσο είμαστε υπέρ της μεταρρύθμισης του προγράμματος των Μουσουλμανοπαίδων που ήταν καινοτομία για εκείνη την εποχή και ουσιαστικά ήταν η μοναδική που έγινε τα τελευταία χρόνια και είχε επιτυχία. Τα βιβλία πλέον συμπληρώνουν 18 χρόνια ζωής σίγουρα χρειάζονται μια επικαιροποίηση και ειδικά στις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Αυτό το δεχόμαστε ως εκπαιδευτική κοινότητα και πρέπει να μιλάμε με ορούς εκπαιδευτικούς και με ορούς παιδαγωγικούς».

«Δυστυχώς εδώ συμβαίνει κάτι άλλο και υπάρχει μια ομάδα γονέων που κλείνει τα σχολεία .Θα προτιμούσα ανοικτά σχολεία με τα βιβλία του προγράμματος των Μουσουλμανοπαίδων παρα τα παιδιά να μην πηγαίνουν στο σχολείο.Υπάρχει η δυνατότητα να γίνει μια σωστή ενημέρωση στους γονείς για το τι συμβαίνει. Εμείς σήμερα στα δημόσια σχολεία προσπαθούμε να αποκτήσουμε το σύστημα πολλαπλών βιβλίων και εδώ έρχονται οι γονείς και απαιτούν να μπει το δημόσιο βιβλίο στα μειονοτικά δημοτικά . Η αναζήτηση στα συγκεκριμένα βιβλία του Δημοσίου της συνταγής της επιτυχίας είναι λανθασμένη. Πρώτον, γιατί στα βιβλία αυτά ασκήθηκε εντονότατη κριτική, όταν εισήχθησαν, το 2006, στην εκπαίδευση, για αποσπασματικότητα, κατακερματισμό και επιφανειακή προσέγγιση της γνώσης. Δεύτερον, επειδή απευθύνoνται σε μαθητές που η μητρική τους γλώσσα είναι συμβατή με τη γλώσσα του σχολείου και υπηρετούν τη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων.
Τρίτον επειδή διαπιστώθηκε πλήθος λαθών, αβλεψιών και επικαλύψεων με κάποια από αυτά, μάλιστα, να αποσύρονται.

Άρα και στο ένα και στο άλλο πρόγραμμα υπάρχουν δυσκολίες ,το Υπουργείο Παιδείας εδώ και αρκετά χρόνια ατύπως αλλά και με τροπολογία πριν από λίγες μέρες έχει αφήσει τους εκπαιδευτικούς να επιλέγουν και το δημόσιο βιβλίο, όπου χρειάζεται και αν χρειάζεται δίνει την δυνατότητα στον εκπαιδευτικό θεσμικά πλέον να μπορεί να χρησιμοποιεί τα βιβλία του προγράμματος των Μουσουλμανοπαίδων και τα βιβλία του δημόσιου σχολείου. Εκπαίδευση λοιπών με πολλαπλά βιβλία που ζητά η εκπαιδευτική κοινότητα.

Στην περιοχή υπάρχουν πολλά συμφέροντα και πολιτικά και συντεχνιακά συμφέροντα που κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία σε αυτή την συγκύρια να τα φέρουν στο προσκήνιο. Η διαρροή μαθητών από τα μειονοτικά δημοτικά σχολεία προς τα δημόσια σχολεία δεν έχει σχέση με τα βιβλία του προγράμματος των Μουσουλμανοπαίδων, ίσως ο γονέας στην μειονότητα επιλεγεί το δημόσιο σχολειό, γιατί σίγουρα ένας μαθητής επιβαρύνεται πολύ λιγότερο από το μειονοτικό σχολειό .Θεωρώ ότι η μειονοτική εκπαίδευση πάσχει έχει παρά πολλά θέματα και δεν έχει να κάνει με το ελληνόγλωσσο πρόγραμμα αλλά πιο μεγάλο έχει με το τουρκόγλωσσο πρόγραμμα που εκεί στα βιβλία υπάρχουν πολλά κενά αλλά για τα βιβλία αυτά δεν μιλά κάνεις .

Θα πρέπει οι γονείς να αφήσουν τα σχολεία να ανοίξουν και να γυρίσουν τα παιδιά στις τάξεις .Με ανοιχτό σχολείο μπορούμε και να κουβεντιάσουμε και να βάλουμε όλα τα ζητήματα στο τραπέζι. Δεν μπορούμε αυτή την στιγμή να εκβιάσουμε μια πολιτεία η κλείνουμε τα σχολεία η μας δίνεται αυτό που θέλουμε .Αυτό σε μια κανονική δημοκρατία δεν μπορεί να συμβεί».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα