Κέρκυρα: Το Εργατικό κέντρο για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

12:23 28/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή του στο Σωματείο Εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και στην πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο του κλάδου για την Τρίτη, 2 Οκτωβρίου.

Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού για νέες προσλήψεις στο συγκεκριμένο εργασιακό χώρο φανερώνει στην καλύτερη περίπτωση παραλογισμό, στη χειρότερη μία ακόμα προσπάθεια

δημιουργίας πελατειακών σχέσεων.

Εδώ και τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια, οι συνάδελφοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» προσφέρουν ανεκτίμητες υπηρεσίες σε ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες. Περίπου 100.000 συμπολίτες μας σε όλη τη χώρα, οι οποίοι ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, βλέπουν τις ζωές τους να βελτιώνονται ποιοτικά ενώ παράλληλα το Κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία εξοικονομούν πολύ σημαντικά ποσά λόγω της προληπτικής δράσης των εργαζομένων και της κατ’ οίκον φροντίδας που παρέχουν.

Με τη σχεδιαζόμενη προκήρυξη οι υφιστάμενοι εργαζόμενοι μένουν στην ουσία επί ξύλου κρεμάμενοι και στο σύνολό τους, οι εξαγγελόμενες 3.000 προσλήψεις θα προκαλέσουν μείωση και όχι αύξηση στο διαθέσιμο προσωπικό.

Για τον κοινό νου είναι ηλίου φαεινότερο πως το δίκαιο και ηθικό σε αυτή την περίπτωση είναι να φροντίσει το κράτος να κατοχυρωθούν με σύμβαση αορίστου χρόνου οι υφιστάμενοι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» οι οποίοι προσφέρουν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους για πάνω από 15 χρόνια φροντίζοντας συμπολίτες μας σε ανάγκη και παράλληλα να πληρωθούν και οι υπόλοιπες κενές θέσεις εργασίας που έχουν προκύψει όλα αυτά τα χρόνια που σταδιακά συρρικνώνεται το Πρόγραμμα.

Εμείς και όλοι οι συμπολίτες μας με κοινωνική ευαισθησία ζητάμε και από τον νου της Κυβέρνησης να υιοθετήσει επιτέλους την κοινή λογική και να πράξει ανάλογα με το τι είναι συμφέρον για την κοινωνία και τους πολίτες της και όχι βάσει άλλων εντυπώσεων και συμφερόντων.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα