Εύβοια: Εκκενώνονται προληπτικά δύο χωριά λόγω πυρκαγιάς (video)

17:20 12/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Μεγάλη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη από τις 15.20 σε δασική έκταση στην περιοχή Κοντοδεσπότι του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων Εύβοιας.

Η πυρκαγιά καίει πυκνό πευκοδάσος και κατευθύνεται προς τα χωριά Κοντοδεσπότη και Σταυρός, τα οποία δόθηκε εντολή να εκκενωθούν προληπτικά. «Η προληπτική εκκένωση του χωριού Κοντοδεσπότι έχει ολοκληρωθεί. Τώρα περιμένουμε να δούμε τη συμπεριφορά της φωτιάς για να προχωρήσουμε και στην εκκένωση του χωριού Σταύρος» σημειώνει ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, που συμπλήρωσε ότι η φωτιά κατευθύνεται προς τα Ψαχνά.

Στην περιοχή πνέουν μέτριοι άνεμοι,

σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ωστόσο η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη λόγω της πυκνής καύσιμης ύλης.

Οι καπνοί έχουν σκεπάσει τον ουρανό της ευρύτερη περιοχή και φτάνουν και μέχρι τα Ψαχνά, ενώ την ίδια στιγμή η πυροσβεστική αυξάνει συνεχώς τη δύναμη της.

Για την αντιμετώπιση της φωτιάς έχουν μεταβεί ενισχύσεις από τη Στερεά Ελλάδα και άλλες περιοχές και αρχικά επιχείρησαν για την κατάσβεσή της 50 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 ελικόπτερα, 4 αεροσκάφη καναντέρ και 2 PZL (Πεζετέλ).

Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν συνολικά 28 οχήματα με 62 πυροσβέστες, ενώ παράλληλα κινούνται και άλλα οχήματα από διάφορα σημεία της Στερεάς Ελλάδας με κατεύθυνση τη μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια.

Παράλληλα είχε δοθεί εντολή να κατευθυνθούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και άλλα οχήματα της πυροσβεστικής από περιοχές της Στερεάς Ελλάδας.

Παράλληλα, στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς και οχήματα των δήμων.

«Δεν υπάρχουν πληροφορίες για σπίτια που κινδυνεύουν, αλλά έγινε προληπτικά η εκκένωση των οικισμών Κοντοδεσπότι και Σταυρός του δήμου Διρφίων και Μεσσαπίων της Εύβοιας» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αξιωματικός της Πυροσβεστικής που είναι μεταξύ εκείνων που επιχειρούν στο μέτωπο της φωτιάς.

Προληπτικά για λόγους ασφάλειας η αστυνομία έχει κλείσε την επαρχιακή οδό Λίμνη-Ψαχνών, στο ύψος του χωριού Προκόπι και κατευθύνει τους οδηγούς των αυτοκινήτων στον Άγιο Κωνσταντίνο.

Πηγές: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα