Ασταμάτητη δράση για τις κοινωνικές δομές του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης

15:13 12/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Αν και το καλοκαίρι συχνά δικαιολογεί διαφορετικούς ρυθμούς, στην Κατερίνη συνεχίζονται οι δράσεις των κοινωνικών δομών που στεγάζονται στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.

Οι συμμετέχοντες τονίζουν πως είναι ένα διαφορετικό «σχολείο», είναι μια «άλλη οικογένεια» η οποία συμβάλλει στην αναβίωση ξεχασμένων αξιών και αποτελεί έναν ευρύτερο χώρο κοινωνικής ωρίμανσης, καλλιέργειας και παιδείας.

Όπως αναφέρει το Κοινωνικό Ιατρείο Κατερίνης

«Αλέκος Φτίκας»: «Το Σάββατο 10 Αυγούστου 2018, ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα απογραφής του Κοινωνικού Φαρμακείου «Αλέκος Φτίκας» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των «Γιατρών του Κόσμου».

Παρά την καλοκαιρινή ραστώνη και τις διακοπές του Αυγούστου μια ομάδα 33 εθελοντριών και εθελοντών, μεταξύ αυτών 12 νέες και νέοι ηλικίας 17 έως 25 ετών, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΕΟΔνΠ και εντός των δύο πρώτων ημερών έλεγξε 11.000 φαρμακευτικά σκευάσματα και συσκεύασε άλλα 1.500 τα οποία θα σταλούν πριν τον Δεκαπενταύγουστο στα κοινωνικά φαρμακεία Έδεσσας και Σαλαμίνας μετά από αντίστοιχα αιτήματα των παραπάνω δομών».

Aκολούθως ενημερώνουν ότι: «Οι εργασίες θα συνεχιστούν την Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Αυγούστου από τις 10:00 έως 13:00, στην κλιματιζόμενη αίθουσα της «Παραμυθούπολης».

Πρωτοβουλίες όπως αυτή δεν έχουν ως στόχο να μπει απλά τάξη στα ράφια ενός φαρμακείου! Η ενεργός συμμετοχή των πολιτών σε μια κοινωνική δομή η οποία στηρίζει περισσότερες από 550 οικογένειες στις οποίες ζουν χρόνιοι ασθενείς με μηδενικό εισόδημα, καλλιεργεί το αίσθημα της ευθύνης, ως έννοια και στάση ζωής, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί ζωντανό το όραμα μιας ανθρώπινης κοινωνίας.

Οι κοινωνικές δομές του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης, σε αυτή την μέχρι πρότινος ξεχασμένη γωνιά της πόλης, είναι ένα διαφορετικό «σχολείο», είναι μια «άλλη οικογένεια» η οποία συμβάλλει στην αναβίωση ξεχασμένων αξιών και αποτελεί έναν ευρύτερο χώρο κοινωνικής ωρίμανσης, καλλιέργειας και παιδείας».

Info
για συμμετοχές /> τηλ. επικοινωνίας 6981 66 51 58

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα