Τ. Σαββίδης για τους νέους: «Κέρδος για την ομάδα αλλά με στήριξη από έμπειρους»

16:41 12/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Είναι ο προπονητής που δημιούργησε και καθοδήγησε πέρυσι την ομάδα Νέων του Πανσερραϊκού.

Οι ποδοσφαιριστές αυτής της ομάδας θα κληθούν να σηκώσουν φέτος το βάρος της πρώτης ομάδας στο πρωτάθλημα της Γ εθνικής κατηγορίας και ο Τάσος Σαββίδης μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών για αυτά τα παιδιά.

Ο προπονητής της περσινής ομάδας Νέων του Πανσερραϊκού Τάσος Σαββίδης μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών:

-Για τις δυσκολίες της ομάδας

Νέων την περσινή χρονιά:

«Είχαμε πολλές δυσκολίες αλλά καταφέραμε και φέραμε εις πέρας το έργο που μας ανατέθηκε και άρα τα ξεχνάμε όλα. Οι δυσκολίες παρουσιάστηκαν, κυρίως προς στο τέλος με τα ταξίδια που έπρεπε να κάνουμε και με τις πληρωμές τις δικές μου, του γυμναστή που έμειναν στον αέρα αλλά τέλος πάντων, περασμένα ξεχασμένα».

-Για το ρόλο και τη βοήθεια των γονέων στην ομάδα:

«Ναι, αλήθεια οι γονείς προσφέρθηκαν να βάλουν τα χρήματα για να πάμε να παίξουμε στη Δράμα ενώ στα υπόλοιπα παιχνίδια, στα Τρίκαλα και στα τελευταία δύο εντός έδρας, με Αιγινιακό και Αναγέννηση Καρδίτσας, έδωσε τα χρήματα κάποιος από τους παλιούς μετόχους της ομάδας που δεν ήθελε να βγει το όνομα του. Οι γονείς… τράβηξαν πολλά. Δεν ήταν μόνο τα παιχνίδια. Ήταν και η καθημερινότητα γιατί εμείς κάναμε προπονήσεις εκτός Σερρών και από το Δημοτικό γήπεδο που είναι τα αποδυτήρια έως το Κάτω Μητρούσι οι γονείς βοηθούσαν στη μετακίνηση των παιδιών. Οι γονείς «κουβαλούσαν» τα παιδιά στις προπονήσεις. Δυστυχώς εκεί φτάσαμε οι… «χορηγοί» της ομάδας να είναι οι γονείς».

-Το ότι οι άνθρωποι που ανέλαβαν την ομάδα φέτος θα δώσουν βάση στους Σερραίους ποδοσφαιριστές και κυρίως στα παιδιά της Κ20:

«Αυτό είναι καλό. Πιστεύω ότι έτσι πρέπει να γίνει, η κατάσταση στην ομάδα έφτασε σε ένα σημείο που όλα ήταν πολύ οριακά, ίσως να είναι και λίγο αργά γιατί πρέπει να βρεις Σερραίος καλούς παίκτες, «ψημένους» στην κατηγορία, να είναι έμπειροι να μπορούν να στηρίξουν αυτά τα παιδιά. Άκουσα αυτό που είπε ο Νίκος Κατσαβάκης ότι θα στηριχτούνε στα παιδιά της Κ20, αυτά τα παιδιά όμως δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να στηρίξουν όλο αυτό το εγχείρημα γιατί είναι νεαροί σε ηλικία, ναι μεν ταλαντούχοι, αλλά θέλουν και τη βοήθεια κάποιων έμπειρων παικτών. Να υπάρχει στην ομάδα ένας κορμός έμπειρων ποδοσφαιριστών, έτσι ώστε να μπολιαστούν οι νέοι παίκτες. Δεν λέω ότι δεν μπορούν να σηκώσουν αυτό το βάρος, λέω ότι απλά, αυτά τα παιδιά θέλουν στήριξη. Δηλαδή δεν μπορούν τώρα, έντεκα με δώδεκα ποδοσφαιριστές από την ομάδα Νέων να μπούνε, να είναι ο κορμός της ομάδας, είναι δύσκολο. Θα γίνει αυτό αλλά είναι πολύ δύσκολο. Αυτά τα παιδιά θέλουν στήριξη από κάποιους έμπειρους παίκτες και δεν μιλάω για ηλικιακά έμπειρους. Μπορεί κάποιος να είναι 25 και 26 ετών να έχει παίξει Γ εθνική, να την ξέρει την κατηγορία και αφού όπως άκουσα από το Νίκο Κατσαβάκη δεν θα είναι αυτοσκοπός η άνοδος. Γνωρίζοντας την Κ20 πιστεύω θα χρειαστούνε δέκα έμπειροι παίκτες που να ξέρουν την κατηγορία και από εκεί και πέρα μπολιάζεις τέσσερις με πέντε νέους κάθε Κυριακή και αφού δεν υπάρχει η πίεση του πρωταθλητισμού μπορεί να σταθεί η ομάδα. Θέλει όμως μεγάλη προσπάθεια γιατί στο Νομό οι περισσότεροι έμπειροι παίκτες έχουν κλείσει σε ομάδες και με την ευκαιρία να ευχηθώ στα παιδιά που ανέλαβαν τον Πανσερραϊκό μέσα από την καρδιά μου να πετύχει το εγχείρημα γιατί είναι κρίμα. Η ομάδα δόθηκε σε παλαίμαχους ποδοσφαιριστές που έχουν «ματώσει» οι περισσότεροι από αυτούς αυτήν τη φανέλα και θα είναι κρίμα να μην πετύχουν. Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι επιτυχία γιατί τα περάσαμε κι εμείς πέρυσι αυτά».

-Για το ταλέντο αυτών των παιδιών και για την πίεση του πρωταθλήματος:

«Είναι μια ευκαιρία για αυτά τα παιδιά αλλά υπάρχει κίνδυνος να «καούνε». Πιστεύω ότι το γνωρίζουν αυτοί που αναλάβανε την ομάδα. Δεν μπορείς να στηριχθείς σε 17χρονους. Γιατί ήταν Κ20 αλλά είχαμε μαζέψει στην ομάδα πολλούς νεαρούς, 16χρονους και 17χρονούς. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές έχουν το ταλέντο αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό να παίζεις σε μια «άγρια» κατηγορία όπως αυτή της Γ εθνικής. Αντιμετωπίζεις έμπειρους παίκτες που κυνηγάνε μόνο το αποτέλεσμα. Εμείς πέρυσι προσπαθήσαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο, αυτό ήταν το πρωταρχικό, δεν μας ενδιέφερε το αποτέλεσμα, θέλαμε να μάθουν τα παιδιά κάποια πράγματα από θέματα τακτικής γιατί τα παιδιά είχαν έρθει από ερασιτεχνικές ομάδες. Στη Γ εθνική θα υπάρχει το «άγριο» κυνηγητό του αποτελέσματος. Ακόμα και στην έδρα σου θα είναι δύσκολα γιατί θα υπάρχει η πίεση του αποτελέσματος βαθμολογικά και όλοι θα θέλουν να κερδίσουν τον Πανσερραϊκό. Δεν τον ενδιαφέρει τον άλλον με τι ηλικίες αγωνίζεται ο Πανσερραϊκός, τον ενδιαφέρει ότι παίζει αντίπαλος του Πανσερραϊκού και είναι κίνητρο για τον αντίπαλο το να κερδίσει τον Πανσερραϊκό».

-Για το ρόλο του Σάκη Αναστασιάδη:

«Ο Σάκης θα αξιολογήσει τα παιδιά, άλλωστε είναι… «μανούλα» σε αυτές τις ηλικίες, είναι η ειδικότητα του. Στον Ηρακλή πέρυσι δεν ήταν στρωμένα όλα με ροδοπέταλα, είχε να αντιμετωπίσει πολλά αγκάθια στο ξεκίνημα της χρονιάς. Αν στηριχτούν αυτά τα παιδιά θα είναι ένα πολύ μεγάλο κέρδος για την ομάδα, έστω οι μισοί να βγούνε είναι ευκαιρία αυτό που γινόταν πάντα στον Πανσερραϊκό, όλες τις δεκαετίες, μέχρι το 2000 να γίνει και τώρα, να στηρίζεται δηλαδή η ομάδα σε δικούς της παίκτες. Τότε είχαμε κίνητρο όλοι να παίξουμε από τα χωριά μας στον Πανσερραϊκό. Έτσι αυτά τα παιδιά θέλουν στήριξη από έμπειρους. Σε κάθε γραμμή χρειάζονται δύο με τρεις έμπειροι παίκτες. Ο Πέτρου και ο Μακούσης ανταποκρίθηκαν πέρυσι στο πρωτάθλημα της Football league αλλά τους στήριξαν οι έμπειροι μεγάλοι. Έτσι πρέπει να γίνει και τώρα με αυτήν την προσπάθεια. Άλλωστε αυτά τα παιδιά πήραν βάσεις από το περσινό πρωτάθλημα που ήταν δυνατό, δεν είχε σχέση με το προπέρσινο. Τα παιδιά πήραν παιχνίδια, κάναμε 16 αγωνιστικές, είχε καλές ομάδες».

-Για το ότι αυτά τα έλεγε ο πρώην μεγαλομέτοχος Λευτέρης Ανδρέου αλλά κάποιοι τον κατηγορούσαν ότι τα έλεγε αυτά για να ευνοήσει τον γιο του που ήταν στην ομάδα:

«Εγώ επειδή έχω δουλέψει με το γιο του Λευτέρη και τον γνωρίζω από τις μικρές ηλικίες, τον είχα ποδοσφαιριστή στην Κ17, μπορεί ο Λευτέρης να ήταν μεγαλομέτοχος, ο Ανδρέας όμως ήταν ένα αυθεντικό ταλέντο, ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και δεν του χαρίστηκε τίποτα, να το ξέρετε αυτό. Δυστυχώς όμως ζούμε σε μια χώρα καχυποψίας. Εμείς οι Έλληνες είμαστε έτσι. Πρέπει να έχεις τη δύναμη ως άνθρωπος να πολεμήσεις κι αυτά τα πράγματα. Όπως ο Ζιντάν σε ένα παιχνίδι που έβαλε τον τερματοφύλακα γιο του αν ήταν στην Ελλάδα ο Ζιντάν θα είχε καταστραφεί».

-Για το δικό του μέλλον ως προπονητής:

«Σκέφτομαι να μην ασχοληθώ άλλο, να σταματήσω για πάντα την προπονητική, έχω κάτι δικά μου προσωπικά και πιστεύω ότι ότι είχα να δώσω το έδωσα, ότι ήταν να πάρω το πήρα και από εκεί και πέρα θα είναι φθορά για τον εαυτό μου. Θα κάθομαι στην κερκίδα και θα παρακολουθώ τον Πανσερραϊκό κι εύχομαι και η ομάδα και τα παιδιά να πάνε καλά».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα