Τ. Βάμβουκας: Αβάσιμη η κριτική του κ. Σαρρή στο θέμα των αστέγων (audio)

20:20 12/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει στο Δήμο Χανίων, μετά από τον θάνατο του άστεγου Θωμά Δεληγιαννίδη.

Με ανακοίνωσή της, η Δημοτική Αρχή, απαντά στην κριτική που της ασκήθηκε για το θέμα από τον επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννη Σαρρή.

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο κ. Βάμβουκας αναφέρθηκε στην κριτική του κ. Σαρρή, χαρακτηρίζοντάς της βιαστική και αβάσιμη. Παράλληλα, ο Δήμαρχος μίλησε για τη φιλοξενία προσφύγων

στην Κρήτη.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Βάμβουκας:

Ο Δήμαρχος δηλώνει ότι είναι ανακριβές το ότι δεν δέχτηκε η Δημοτική Αρχή Χανίων το Παλιό Ψυχιατρείο για φιλοξενία αστέγων. Η αλήθεια είναι ότι έχει ζητηθεί και ακόμα δεν έχει παραχωρηθεί, παρά την θετική διάθεση που έχει εκφραστεί από την πλευρά της κυβέρνησης. Σε ότι αφορά στο κτίριο που ο κ. Σαρρής υποστηρίζει ότι παραχώρησε η εκκλησία στην οδό Βρυσσών, παρά το ότι έγκαιρα δηλώθηκε από πλευράς Δήμου ότι το αποδέχεται, η εκκλησία δεν είναι έτοιμη να το παραχωρήσει διότι ακόμα δεν της ανήκει. Τέλος, σε σχέση με το μεταπολεμικό παράπηγμα που αποτελεί εστία ρύπανσης πραγματικής και αισθητικής στην Σπλάντζια και που κατεδάφισε ο Δήμος πρόσφατα, δεν αποτελούσε και ούτε θα έπρεπε να αποτελεί χώρο για φιλοξενία αστέγων και καλώς μετά από τόσα χρόνια απραξίας κατεδαφίστηκε.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Keywords
Αναζητήσεις
ερτ χανιων
Τυχαία Θέματα