Πιο κοντά σε συμφωνία για το νέο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων με τους θεσμούς (video)

20:20 12/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους εκπροσώπους των θεσμών που είχε αντικείμενο το νέο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει συμφωνία αλλά με τις δυο πλευρές να έρχονται πιο κοντά.

Νέα συνάντηση ορίσθηκε για την Τρίτη στις 10:00 όπου θα τεθούν επί τάπητος όλα τα εκκρεμή προαπαιτούμενα της πρώτης αξιολόγησης με συμμετοχή και του υπουργού Ανάπτυξης κ. Σταθάκη. Αναμένεται να γίνει επίσης μια πρώτη συζήτηση θεμάτων που άπτονται της δεύτερης αξιολόγησης

και των δημοσιονομικών. Στις 11:30 θα ακολουθήσει η συνάντηση των εκπροσώπων των πιστωτών με τον υπουργό Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη.

Υπενθυμίζεται ότι οι επικεφαλής των θεσμών έχει προγραμματισθεί να συναντηθούν επίσης την Τρίτη με την ηγεσία του ΤΧΣ (Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) όπου αναμένεται να κυριαρχήσει το θέμα της στελέχωσης των ΔΣ των τραπεζών.

Η ελληνική πλευρά και οι θεσμοί συζήτησαν στη σημερινή συνάντηση το θέμα της στελέχωσης του εποπτικού συμβουλίου του νέου ταμείου ιδιωτικοποιήσεων με τις δυο πλευρές να ανταλλάσσουν απόψεις χωρίς να φτάνουν σε συμφωνία σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Το τελευταίο υποστηρίζει πως οι δυο πλευρές έχουν έλθει πιο κοντά, γεγονός που κάνει την ελληνική πλευρά να ελπίζει πως θα έχει επέλθει συμφωνία στο θέμα εντός της εβδομάδας.

Αλλα θέματα που συζητήθηκαν στη σημερινή συνάντηση ήταν ο εσωτερικός κανονισμός του νέου Ταμείου και οι ΔΕΚΟ που πρόκειται να μεταφερθούν στο νέο ταμείο.

Πριν την συνάντηση του κ. Τσακαλώτου με τους εκπροσώπους των δανειστών είχε προηγηθεί συνάντηση των τελευταίων με τον γενικό γραμματέα καταπολέμησης της διαφθοράς Γιώργο Βασιλειάδη.

Στις διαβουλεύσεις που είχαν αντικείμενο την διαφθορά, κυριάρχησε το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων ενώ έμφαση δόθηκε στο ζήτημα των κουπονιών σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει.

Σημειώνεται πως το θέμα της διαφθοράς δεν βρίσκεται ανάμεσα στα 13 προαπαιτούμενα που εκκρεμούν για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ από το σύνολο των 10,3 δισ. που συνδέονται με την πρώτη αξιολόγηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα