Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα για τις τηλεοπτικές άδειες

20:16 12/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, με την ΝΔ να κάνει λόγο για ωμή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στη δικαιοσύνη και το Μαξίμου να επισημαίνει πως η Ν.Δ. λειτουργεί ως γραφείο Τύπου των καναλαρχών. Εν τω μεταξύ, στις 16 Σεπτεμβρίου -όπως έχει προγραμματιστεί- πρόκειται να συζητηθούν στο ΣτΕ οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που έχουν

καταθέσει τηλεοπτικοί σταθμοί, ενώ αναβάλλεται -σύμφωνα με πληροφορίες- η συζήτηση των προσφυγών «δεύτερης γενιάς».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι οι Σύμβουλοι της Επικρατείας θα επιτελέσουν με ευθύνη το καθήκον τους και θα λειτουργήσουν κατά συνείδηση και όχι κατ’ εντολή του κ. Τσίπρα». «Ο κ. Τσίπρας, για μια ακόμη φορά, βρίσκεται στη δεινή θέση να αναγκάζεται να διαψεύσει τον εαυτό του. Όμως, αυτό που είπε χθες δεν αλλάζει. Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά από το ΣτΕ, είπε: «Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν δίνω ούτε μια πιθανότητα». Πρόκειται για ωμή, δημόσια παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης. Όλα τα άλλα είναι φτηνή προπαγάνδα», υπογραμμίζει ο κ. Κουμουτσάκος.

Απαντώντας το Μέγαρο Μαξίμου παραπέμπει σε τηλεοπτικές δηλώσεις του προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη, και τις εκτιμήσεις του ότι το ΣτΕ θα βγάλει αντισυνταγματικό τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες.
«Στην πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει: «Αφήστε να δούμε καταρχάς, γιατί δική μου εκτίμηση είναι, κύριε Παπαχελά, ότι ο νόμος αυτός δεν πρόκειται να σταθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Οποιοσδήποτε διαβάζει το Σύνταγμα καταλαβαίνει ακριβώς τι λέει ο συνταγματικός νόμος». Περιμένουμε πύρινη καταγγελία από το γραφείο τύπου της ΝΔ εναντίον του αρχηγού τους», αναφέρει.

Η ΝΔ θα καταργήσει το νόμο Παππά δηλώνει ο Νίκος Δένδιας στα «Παραπολιτικά» και επαναφέρει το θέμα της επιστροφής χρημάτων στους καναλάρχες. «Το κράτος δεν είναι μπαταχτσής, υπό την έννοια αυτή το κράτος προκήρυξε το φάσμα για τέσσερις άδειες εάν προκηρύξει φάσμα για 24 άδειες υπάρχει αναλογικά επιστρεπτέο. Θα θελήσει το κράτος να το επιστρέψει; Δεν μιλάμε για όλα τα λεφτά μιλάμε για αναλογική επιστροφή, θα θελήσει να το κάνει ή θα υποχρεωθεί από μια δικαστική απόφαση; Αυτό είναι επιλογή δική του.

Το Μαξίμου από την άλλη, καλεί ευθέως την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντήσει αν θα επιστρέψει η ΝΔ τα 246 εκατομμύρια του διαγωνισμού για τις άδειες;
«Παρακολουθούμε σχεδόν καθημερινά και με αμείωτο ενδιαφέρον τον κ. Δένδια να υπόσχεται στους καναλάρχες ότι η Νέα Δημοκρατία θα επιστρέψει τα 246 εκατομμύρια του διαγωνισμού για τις άδειες, και τον κ. Κουμουτσάκο να τον αδειάζει, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα. Ωραία «Συμφωνία Αλήθειας»… Ας συνεννοηθούν επιτέλους μεταξύ τους».

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι οδηγεί στην ανεργία 2.000 ανθρώπους από το χώρο των ΜΜΕ. «Έπρεπε να κόψουμε τα θαλασσοδάνεια στα κανάλια και να μειώσουμε την εξάρτηση τους από τους πολιτικούς και αντί γι’ αυτό η κυβέρνηση πέταξε μια για να αφανίσει εκατοντάδες εργαζόμενους. Για ποιο λόγο;».

Την Παρασκευή η συζήτηση στο ΣτΕ

Ως την Παρασκευή θα πρέπει να έχει πληρωθεί η πρώτη δόση του τιμήματος με το οποίο πωλήθηκαν οι νέες τηλεοπτικές άδειες. Συνολικά θα πρέπει να κατατεθούν 82 εκατομμύρια ευρώ για να μπορεί ο κάθε καναλάρχης να έχει και επίσημα την άδεια.

Εν τω μεταξύ, την ερχόμενη Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου -όπως έχει προγραμματιστεί- πρόκειται να συζητηθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει τηλεοπτικοί σταθμοί για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Αντίθετα, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον εισηγητή σύμβουλο Επικρατείας, Γεώργιο Παπαγεωργίου, αναβλήθηκε η συζήτηση προσφυγών «δεύτερης γενιάς» (αιτήσεις ακύρωσεις) που έχουν καταθέσει τηλεοπτικοί σταθμοί.

Πηγή: ΕΡΤ1-ΑΠΕ/ΜΠΕ

Σχετική είδηση: ΝΔ: «Ωμή παρέμβαση του πρωθυπουργού στη Δικαιοσύνη» – Μαξίμου: «Η ΝΔ θυμήθηκε τώρα και τη Δικαιοσύνη»

Keywords
Τυχαία Θέματα