Τρίκαλα: Στη Βουλή από το ΚΚΕ οι ζημιές από τις πλημμύρες

19:04 12/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, η οποία έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, στην Ολομέλεια του Σώματος, κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, ενώ κλιμάκια της Οργάνωσης Τρικάλων επισκέφτηκαν τις πληγείσες περιοχές και συζήτησαν με τους κατοίκους.

Κοινή διαπίστωση ήταν πως αγρότες, εργαζόμενοι και μικροεπιχειρηματίες είδαν την καταστροφή των κόπων τους, κάνοντας λόγο -σε σχετική ανακοίνωση- για “εγκληματική

πολιτική απουσίας αναγκαίων έργων προστασίας από φυσικά και καιρικά φαινόμενα”. “Η έλλειψη των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, όπως και η έλλειψη καθαρισμού των ρεμάτων, των καναλιών και των ποταμών είναι οι παράγοντες που συντέλεσαν στην καταστροφή”, αναφέρει το ΚΚΕ. Προσθέτει, δε, χαρακτηριστικά πως “αναδεικνύονται οι τεράστιες ευθύνες όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων, καθώς και της Τοπικής Διοίκησης για τις μεγάλες ελλείψεις σε κρίσιμες υποδομές σχετικά με την αντιπλημμυρική προστασία”. Με την ερώτηση, δε, στη Βουλή, ζητείται η άμεση λήψη μέτρων όπως:
-να γίνει άμεση καταγραφή όλων των ζημιών και καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες για το σύνολο των καταστροφών
-να δοθεί άμεσα έκτακτη ενίσχυση για τις τρέχουσες ανάγκες του συνόλου των πληγέντων καθώς και να απαλλαγούν από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ και τις άλλες τρέχουσες υποχρεώσεις προς το κράτος και
-να πραγματοποιηθούν όλες οι αναγκαίες εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης όλων των υποδομών που υπέστησαν καταστροφές στην περιοχή και να χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό τα απαραίτητα και αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα.

Keywords
Τυχαία Θέματα