Έντονες αντιδράσεις για την υποστολή της ελληνικής σημαίας στα Προπύλαια

15:16 24/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Με την προσαγωγή των 30 καταληψιών, από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, στη ΓΑΔΑ έληξε η κατάληψη της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών Οι καταληψίες φώναξαν για μισή ώρα συνθήματα διαμαρτυρίας για τη διακοπή της χρήσης της ιστοσελίδας «indymedia», αλλά και της εκπομπής του ραδιοφώνου που εξέπεμπαν από τον χώρο του Πολυτεχνείου, ύστερα από απόφαση του πρύτανη του Ε. Μ. Πολυτεχνείου Σ. Σιμόπουλου.

Οι αντιεξουσιαστές υπέστειλαν την ελληνική σημασία από τον ιστό των Προπυλαίων

του κτιρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών και ύψωσαν στη θέση της τη μαυροκόκκινη σημαία τους. Συγχρόνως ανέβασαν και πανό με συνθήματα στα αγγλικά εναντίον των παρεμβάσεων στην ιστοσελίδα και στο ραδιόφωνο.

Τους καταληψίες εκδίωξαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν έξω από τα προπύλαια, ενώ ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν κάλεσε την αστυνομία ούτε ζήτησε την παρέμβαση ή επέμβασή της.

Η υποστολή της σημαίας προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Η βίαιη υποστολή της ελληνικής σημαίας στο κέντρο της Αθήνας προσβάλλει το φρόνημα όλων των Ελλήνων», δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου και έκανε λόγο για απαράδεκτη ενέργεια που πρέπει να καταδικαστεί από το σύνολο του πολιτικού κόσμου, «ακόμα και από τα κόμματα που απέφευγαν να καταδικάσουν αντίστοιχες ενέργειες στο παρελθόν».

Keywords
Τυχαία Θέματα