Θρίλερ με την απαγωγή των δύο Ιεραρχών: Αγωνία και σύγχυση για την τύχη τους

13:20 24/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Σε θρίλερ εξελίσσεται η απαγωγή του Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου, και του Μαρωνίτη Επισκόπου Ιωάννη, στη Συρία. Η πληροφορία ότι απελευθερώθηκαν, που μεταδόθηκε το βράδυ της Τρίτης, δεν επιβεβαιώνεται ούτε από το υπουργείο Εξωτερικών, αλλά ούτε και από την Ελληνορθόδοξη Μητρόπολη του Χαλεπίου. Εκπρόσωπός της δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν έχουμε καμία νέα πληροφορία». Όλα αυτά σε συνδυασμό με το ότι δεν έχει υπάρξει καμία επικοινωνία με τους απαχθέντες, εντείνουν την αγωνία για την τύχη τους. Την
ίδια ώρα, σύγχυση επικρατεί για την ταυτότητα και για τα κίνητρα των απαγωγέων. Οι αρχές της χώρας αποδίδουν την απαγωγή σε «τρομοκρατική οργάνωση».Το ελληνικό ΥΠΕΞ υπογραμμίζει πως για οποιαδήποτε επιβεβαιωμένη εξέλιξη θα υπάρξει ανακοίνωση.

Νωρίτερα, το συριακό υπουργείο Θρησκευμάτων και Βακουφίων ανακοίνωσε ότι «αποδείχθηκε πως αυτοί που απήγαγαν τους δύο Μητροπολίτες είναι Τσετσένοι μισθοφόροι, οι οποίοι εργάζονται υπό τις οδηγίες του Μετώπου Αλ Νόσρα» - οργάνωση τζιχαντιστών, οι οποίοι μάχονται τις κυβερνητικές δυνάμεις στο πλευρό των ανταρτών.

Ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Γιοχάνα Ιμπραήμ απήχθησαν στην εμπορική και βιομηχανική περιοχή του Χαλεπίου, στη βόρεια Συρία, τη Δευτέρα.

Σχετική είδηση: Δεν επιβεβαιώνει το ΥΠ.ΕΞ τις πληροφορίες για απελευθέρωση των δύο Μητροπολιτών
Keywords
Τυχαία Θέματα