Δύσκολη η κατάσταση στον βόρειο Έβρο, νέα χιονόπτωση από το μεσημέρι, κλειστά σχολεία και την Πέμπτη

12:43 11/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση της κίνησης όλων των οχημάτων στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο του βορείου Έβρου καθώς και η έξοδος όλων των οχημάτων, από το Συνοριακό Σημείο Κυπρίνου, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Ισχύει επίσης η απαγόρευση για την κίνηση βαρέων οχημάτων στο τμήμα του κάθετου άξονα που βρίσκεται στη ζώνη ευθύνης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας. Σε κάθε περίπτωση, εάν οποιαδήποτε μετακίνηση αυτοκινήτου κριθεί άκρως αναγκαία, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απολύτως απαραίτητη. Εχθές, για ένα τρίωρο περίπου,

η κατάσταση ήταν εξαιρετικά δύσκολη σε όλο το βόρειο τμήμα του νομού και στον δήμο Σουφλίου, καθώς ήταν σχεδόν αδύνατη ακόμα και η κίνηση των εκχιονιστικών. Δύο χιλιάδες τόνοι αλάτι έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί από τις υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Έβρου στο έργο του αποχιονισμού, άλλοι 450 τόνοι παρελήφθησαν σήμερα. Νέο κύμα χιονόπτωσης αναμένεται τις επόμενες ώρες σε όλο τον νομό, επιβεβαίωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου. Όπως είπε, από το μεσημέρι και μετά αναμένεται χιονόπτωση που θα «δώσει» από 20 έως 40 εκατοστά χιόνι, κι ενώ το ύψος του χιονιού, μετά και τη χθεσινή χιονοθύελλα, είναι ήδη πάνω από τα 40 εκατοστά μέσα στις πόλεις και στα χωριά. Κλειστά θα είναι και αύριο, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου. Επίσημες ανακοινώσεις για τους δήμους Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης αναμένονται το μεσημέρι.

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα