Μαρινόπουλος: Επιτάχυνση της διαδικασίας με πλήρη δικαιώματα ζητούν οι εργαζόμενοι

11:54 11/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Mε τις εργασιακές εξελίξεις στο Μαρινόπουλο να μην προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς, έντονη είναι η ανησυχία των εργαζομένων για το μέλλον τους.

Επίσης η ύπαρξη σε πανελλαδική κλίμακα, διαφορετικών συνδικαλιστικών εκφράσεων, στο χώρο τους, που δεν έχουν πάντα την ίδια θεώρηση, συμβάλλει στη δημιουργία εσωτερικών ζητημάτων, ως προς τις τακτικές που πρέπει να ακολουθήσουν. Η ένταξη – απορρόφηση των εργαζομένων του Μαρινόπουλου στο σχήμα του Σκλαβενίτη, δεν έχει πάρει την τελική της μορφή και το μέλλον της δείχνει να μην είναι με σαφήνεια προσδιορισμένο.

Με ανακοίνωσή τους οι Επιτροπές

Αγώνα Μαρινόπουλου, που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Πειραιά, αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Με την πλάτη των εργαζόμενων οι δύο επιχειρηματικοί όμιλοι άντλησαν νέα ενδιάμεση χρηματοδότηση από τις τράπεζες που αθροίστηκε στις προηγούμενες και σήμερα για μια ακόμα φορά τα δεδουλευμένα, ο κόπος των εργαζόμενων βρίσκονται στον αέρα, μπροστά στα διάφορα παιχνίδια των επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου, που εξελίσσονται γύρω μας».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης αναφέρεται πως: «Καλούμε τους συναδέλφους να βρεθούμε τώρα σε αγωνιστική ετοιμότητα μπροστά σε όλα τα ενδεχόμενα που είναι μπροστά μας. Τώρα να συσπειρωθούμε στα κλαδικά μας σωματεία, στις επιτροπές αγώνα σε κάθε κατάστημα!

Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος μας.
Καμία οικειοθελή αποχώρηση.
Να μην δεχτούμε βλαπτικές μεταβολές στη σύμβαση μας. Καμία μείωση μισθών.
Να επιστραφούν πίσω όσα χρήματα αφαίρεσε η εργοδοσία από το κόψιμο των επιδομάτων και τις μειώσεις μισθών.
Οι οποιεσδήποτε μετακινήσεις γίνονται, να γίνονται με γνώμονα την κατοικία και όχι τις ανάγκες της εταιρείας και να έχουν μόνιμο χαρακτήρα».

Το Σάββατο 14/1 oι εργαζόμενοι στα καταστήματα του Μαρινόπουλου στη Νέα Ιωνία και τους Αμπελοκήπους, ανακοίνωσαν συγκεντρώσεις για τις 10πμ και σύσκεψη των επιτροπών για την Κυριακή 15/1/2017.

Επίσης για τις 15/1/2017 καλεί σε συνέλευση το σωματείο εργαζομένων στις επιχειρήσεις Μαρινόπουλου στη Βόρεια Ελλάδα.

Διαφορετικό σκεπτικό σε σχέση με τις άλλες συνδικαλιστικές εκφράσεις, εκφράζει η τοποθέτηση του «Σωματείου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις CarrefourΜαρινόπουλος – DIA», που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του και ασκεί κριτική στα κλαδικά σωματεία των εμποροϋπαλλήλων, κατηγορώντας τα ότι με τις επιλογές τους μπλοκάρουν τη διαδικασία εξυγίανσης και επιβίωσης της επιχείρησης, συνεπώς και του εργασιακού παρόντος και μέλλοντος των εργαζόμενων σε αυτήν.

Keywords
Τυχαία Θέματα