Koμοτηνή: Δελτίο Ειδήσεων 11-1-2017

12:07 11/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Καιρικό
Κλειστά τα σχολεία σε Ροδόπη και Ξάνθη
Την απόφαση να παραμείνουν κλειστά και σήμερα τα σχολεία στη Ροδόπη και στην Ξάνθη, πήραν οι δήμαρχοι και οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες.
Ωστόσο και σε Ροδόπη και σε Ξάνθη θα λειτουργήσουν κανονικά τα ΚΑΠΗ

και οι παιδικοί σταθμοί.
Σε ότι αφορά τη Ροδόπη αλυσίδες χρειάζονται από το 2ο χλμ Νέας Σάντας-Κέχρου και Νέας Σάντας Σάπκας και στο σύνολο των ορεινών οικισμών Δήμου Αρριανών.
Υπενθυμίζεται πως απαγορεύεται η Διέλευση των ιρλανδικών διαβάσεων.
Σε ότι αφορά την Ξάνθη αλυσίδες χρειάζονται από 4ο χλμ Ξάνθης Σταυρούπολης Δράμας και επαρχιακό δίκτυο του πρώην Δήμου Σταυρούπολης και από το 4χλμ Ξάνθης Εχίνου μέχρι το μεθοριακό σημείο Ξάνθης Αγίου Κωνσταντίνου και στο επαρχιακό δίκτυο Δήμου Μύκης.
Η Εγνατία Οδός παραμένει ανοιχτή.
«Προστασία αστέγων τις ημέρες επικράτησης συνθηκών ψύχους».
Παρατείνει έως και την Παρασκευή 13-1-2017 το σχέδιο δράσης φιλοξενίας αστέγων, ο Δήμος Κομοτηνής.
Η προσωρινή φιλοξενία των αστέγων θα γίνεται σε αίθουσα του Α΄ ΚΑΠΗ Δήμου Κομοτηνής, Φιλίππου 2-4, επί 24ώρου βάσεως, με διαθεσιμότητα επαρκούς αριθμού κλινοσκεπασμάτων, υπνόσακων, καθώς και τη δυνατότητα διάθεσης ζεστών ροφημάτων.
Επίσης θα γίνεται ενημέρωση και διασύνδεση με το κέντρο σίτισης του Δήμου, καθώς και με υπηρεσίες και εθελοντικές οργανώσεις, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.
Κόμματα
Απαγόρευση του κυνηγιού
Οι Οικολόγοι – Πράσινοι ζητούν την καθολική απαγόρευση του κυνηγιού σε όλη την επικράτεια και όχι αποκλειστικά στις χιονοσκεπείς περιοχές.

«Από όλη την Ελλάδα καταφθάνουν καταγγελίες για μαζική σφαγή πουλιών από τους κυνηγούς στις λίγες περιοχές που δεν έχουν σκεπαστεί με χιόνια και στις οποίες έχουν καταφύγει χιλιάδες πουλιά αναζητώντας απεγνωσμένα τροφή» αναφέρεται σε ανακοίνωση τους.
Ωστόσο με απόφαση που βγήκε χθες το απόγευμα το κυνήγι στο νομό Ροδόπης έχει απαγορευθεί έως τις 12 του μηνός.

Πρωτογενής Τομέας

Ηθική Τράπεζα και Αγροτικό Επιμελητήριο μέσα στο 2017;

Ηθική Τράπεζα ιδρύει η Κυβέρνηση με στόχο να χρηματοδοτεί έργα για το περιβάλλον και Αγροτικά.
Η χρηματοδότηση έχει εξασφαλισθεί και είναι ύψους 2,7 δις ευρώ, από την Πράσινη Οικονομία. Επίσης χρηματοδοτήσεις μπορούν να αντληθούν και από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς προβλέπονται τέτοιου είδους ενέργειες από το εν λόγω πρόγραμμα.
Εξ άλλου έφτασε η ώρα για την ίδρυση του Αγροτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, καθώς υπάρχει κενό εκπροσώπησης από πλευράς συνδικαλιστικού οργάνου και όχι κομματικού.
Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Δημήτρης Μιχαηλίδης, βαθύς γνώστης θεμάτων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας-ο οποίος μιλάει στην ζώνη για τον πρωτογενή τομέα της ΕΡΤ Κομοτηνής κάθε Τρίτη.
Αξίζει να σημειωθεί πως Αγροτικό Επιμελητήριο η Ελλάδα δεν διαθέτει, εν αντιθέσει με τις γειτονικές χώρες που διαθέτουν. Στο Αγροτικό Επιμελητήριο μπορούν να συμμετέχουν, εκτός από τους Αγρότες, οι παραγωγοί σπόρων, λιπασμάτων, ανταλλακτικών, έμποροι και εξαγωγείς Αγροτικών προϊόντων.
Ήδη έχει συσταθεί μια ομάδα πρωτοβουλίας που θα δώσει σάρκα και οστά στο εγχείρημα Αγροτικό Επιμελητήριο Ελλάδας, μαζί με εκπροσώπους από τα Αγροτικά Επιμελητήρια γειτονικών χωρών.
Ωστόσο στις 5 Φεβρουαρίου ημέρα Κυριακή στις 2 στο περίπτερο 8, στο πλαίσιο της Έκθεσης Ζωοοτέχνια, θα λάβει χώρα μια συζήτηση για τις προβλεπόμενες ενέργειες.

Δεν κινδυνεύουν τα ελαιόδεντρα από αυτή την παγωνιά
Δεν κινδυνεύουν τα ελαιόδεντρα από αυτή την παγωνιά διότι τα δέντρα βρίσκονται σε χειμερία νάρκη και δεν έχουν αναπτύξει οφθαλμούς. Ούτε χιόνι έχουν κρατήσει τα κλαδιά, καθώς ο αέρας το έχει ρίξει στο έδαφος.
Τα ελαιόδεντρα χρειάζονται νερό, καθώς είναι ταλαιπωρημένα από την ανομβρία και ξηρασία σχεδόν 7-8 μήνες.
Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Ελαιοκομικού Συνεταιρισμού Μαρώνειας, Σταμάτης Κούνιος.
Από την πλευρά του ο Γεωπόνος Σοφοκλής Παπουής, κάλεσε τους Ελαιοπαραγωγούς να μην προβαίνουν τώρα σε κλαδέματα ελιάς, αλλά να τα αφήσουν για μετά τον Φεβρουάριο.

Επιχειρήσεις
Ερωτηματολόγιο κατά της Διαφθοράς ΟΟΣΑ
Κάλεσμα στους Επιχειρηματίες της Θράκης να συμμετάσχουν στην μεγάλης κλίμακας on line έρευνα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης απευθύνει η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης (ΟΕΕΘ) ώστε τα αποτελέσματα που θα εξαχθούν να προσεγγίζουν όσο το δυνατόν πληρέστερα την Ελληνική πραγματικότητα.

Δικαστικό
Στα Δικαστήρια καλεί την Τετάρτη το ΠΑΜΕ σε υπόθεση εργαζομένου της ΚΟΜΟΤΕΞ
Για «συνδικαλιστική δίωξη εργαζόμενου της ΚΟΜΟΤΕΞ» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Ξάνθης, η οποία συζητείται σήμερα στα δικαστήρια της Ξάνθης και καλεί το ΠΑΜΕ να δώσουν το παρόν τους τα σωματεία και οι εργαζόμενοι, σήμερα στις 9 το πρωΐ.
Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος πως:
«Η συνδικαλιστική δίωξη γίνεται για να χτυπήσει η μεγαλοεργοδοσία ακόμη περισσότερο τα δικαιώματα των εργαζομένων, του συγκεκριμένου εργοστασίου, μια και τα προηγούμενα χρόνια έχει προχωρήσει σε περικοπή του οικογενειακού επιδόματος και περαιτέρω περικοπή του μισθού ανθυγιεινού επιδόματος, σε μειώσεις μισθών, ενώ αξιώνει από τον εργαζόμενο αποζημίωση 100.000 €».
Σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Ξάνθης, αποκαλυπτική είναι και η στάση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, όπου υπερασπίστηκε την πρόταση της εταιρίας, για την ανάκληση αυτών που κατέθεσε ο εργαζόμενος, να ζητήσει συγνώμη από τους εργοδότες και η εταιρία θα σκεφτεί εάν θα αποσύρει την μήνυση.
Αυτοδιοίκηση
Τρεις σημαντικές ενέργειες από τον δήμο Νέστου
Ίδρυση Κέντρου Νεότητας με παράρτημα Ρομά ,χρηματοδοτήσεις για τα αδέσποτα, σχέδια βιώσιμης αστικής κινητικότητας, σηματοδοτούν το πρώτο διάστημα του νέου έτους στον δήμο Νέστου.
Πιο συγκεκριμένα, ο δήμος προχωρά στην ίδρυση Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά, προϋπολογισμού 678.000 ευρώ, καθώς εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης 2014-2020. Παράλληλα, θα χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ενώ βρίσκεται και μεταξύ των 150 δήμων της χώρας που θα χρηματοδοτηθούν για την εκπόνηση Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, με το ποσό των 35.000 ευρώ
ΠΥ
Φωτιά σε διαμέρισμα στην Ξάνθη
Φωτιά σε διαμέρισμα της οδού Αν. Θράκης, κοντά στη συμβολή με την Ανδριανούπολεως στην Ξάνθη, ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης.
Η φωτιά ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα σε ψυγείο διαμερίσματος. Η Πυροσβεστική έφτασε με δύο οχήματα και αρκετούς πυροσβέστες. Η γρήγορη επέμβαση και οι ενέργειες των ενοίκων του διαμερίσματος περιόρισαν τη φωτιά και κατασβεστικέ έγκαιρα πριν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στο διαμέρισμα.
ΑΜΕΑ
Έως τέλος του μήνα η θεώρηση της κάρτας μετακίνησης για τα ΑΜΕΑ
Ξεκίνησε ήδη η θεώρηση των καρτών μετακίνησης για τα άτομα με αναπηρία η οποία μπορεί να γίνει έως και το τέλος του Ιανουαρίου. Έως και το τέλος του Ιανουαρίου μπορούν τα άτομα με αναπηρία να προσέρχονται στο γραφείο της πρόνοιας ή στα ΚΕΠ για να θεωρήσουν την κάρτα μετακίνησης.
Εκκλησία
Στην πανηγυρίζουσα Ἱερά Μονή Ὁσίου Μαξίμου Καυσοκαλύβη Παπικίου Ὄρους θά Χοροστατήσει κατά την ἀκολουθίαν τοῦ ἑσπερινοῦ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου στις επτά το απόγευμα, όπου και θα ιερουργήσει το επόμενο πρωινό.
Σύλλογοι
Προκήρυξη θέσης
Ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων Ν. Ροδόπης ΠΕΡΠΑΤΩ προκήρυξε διαδικασία κάλυψης μίας (1) θέσης οδηγού για τις ανάγκες λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Αυτόνομης Διαβίωσης Ατόμων με Αναπηρία. Καταληκτική ημερομηνία αποστολής αιτήσεων η 17η Ιανουαρίου με σφραγίδα ταχυδρομείου ή ανάλογο αποδεικτικό courier).

Κοπή πίτας των προσκόπων ΑΜ-Θ
H Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της, η οποία θα πραγματοποιηθεί
το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017, ώρα 18:15 στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Elisso παρουσία του
Προέδρου του Δ.Σ. του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κ. Λυγερού.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, θα τιμηθεί με το Προσκοπικό Μετάλλιο «Εξαίρετων Πράξεων» το 1ο Σύστημα Προσκόπων Ξάνθης για τα 70 χρόνια προσφοράς του, από την επανίδρυση του, το 1946.

Η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Κολυμβητικού Ομίλου Ξάνθης
Ο Κολυμβητικός Όμιλος Ξάνθης καλεί τα μέλη και τους φίλους του στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για το 2017, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα (19.30) του Σαββάτου 14 Ιανουαρίου στο café-bar «Nostos».
Πολιτισμός
Το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ σε συνεργασία
με το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ TRAVEL διοργανώνει εκδρομή στο
« Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης» στις
4 Φεβρουαρίου για την παρακολούθηση της
παράστασης «Σμύρνη μου αγαπημένη» της Μίμης Ντενίση
Μόνο με 39 € (Εισιτήριο + Μεταφορά)
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 25310 84040

Keywords
εν λόγω, on line, μειωση μισθων, σχολεια, ξανθη, καπη, χλμ, ελλαδα, τραπεζες, δις, ΕΡΤ, παμε, κεπ, courier, προσφορες, δημοκριτειο, travel, θεσσαλονικη, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, κλειστα σχολεια, αλλαγη ωρας, τραπεζα της ανατολης, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, φωτια, αλλαγη ωρας 2013, βιβλιοπωλείο, αποτελεσματα, χιονι, χιονια, ημερομήνια, αδεσποτα, δημοκριτειο, χωρες, κεπ, οικονομια, πλαισιο, προγραμμα, πυροσβεστικη, τηλεφωνο, ψυγειο, ωρα, αναπηρια, αποζημιωση, βρισκεται, γεωπονος, γινει, γινεται, δεντρα, διαστημα, δυνατοτητα, δημος, δις, δωσει, δικτυο, εγνατια οδος, εγνατια, εγχειρημα, εδαφος, αιθουσα, ευρω, υπαρχει, ενημερωση, εν λόγω, εργα, επτα, ερευνα, εταιρια, εφορεια, ζωνη, ζωων, εμποροι, ιδια, ιδρυση, υπηρεσιες, υποθεση, καπη, κυβερνηση, κυνηγι, λογο, μαξιμου, μεγαρο μουσικης, μιμης, μηνες, μιχαηλιδης, μηνυση, νερο, ομαδα, παντα, οδος, ομιλος, οστα, ουσιαστικα, οχηματα, παμε, πεμπτη, περιβαλλον, πιτας, πρασινη, προβληματα, πρωινο, ρομα, σαββατο, συγνωμη, συγκεκριμενα, συζητηση, σοφοκλης, σφραγιδα, σχεδια, σχεδιο, τιμη, τριτη, χλμ, δημητρης, δικαιωματα, εκδρομη, χωρα, υπουργειο, κωνσταντινου, κυριακη, on line, travel, τραπεζα, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα