Χανιά: Κραυγή αγωνίας των κατοίκων της Παλιάς Πόλης(audio)

15:34 8/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η προστασία της Παλιάς Πόλης και του Ενετικού Λιμανιού των Χανίων, είναι υπόθεση όλων των Χανιωτών» τόνισε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Παλιάς Πόλης, Μάρκος Καραβιτάκης, με αφορμή την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου του Συλλόγου, όπου εκφράστηκε η αγωνία των κατοίκων για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. Προβλήματα, όπως η ηχορύπανση, η προσβασιμότητα, το κυκλοφοριακό, η αισθητική, παραμένουν για χρόνια άλυτα, τόνισε ο κ. Καραβιτάκης και πρόσθεσε: «σώστε την Παλιά Πόλη,

σώστε τους κατοίκους της Παλιάς Πόλης». Πολλοί κάτοικοι, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μην αντέχοντας την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί λόγω της τουριστικοποίησης της περιοχής, ανέφερε ο κ. Καραβιτάκης και χαρακτήρισε ντροπή το γεγονός ότι εγκαταλείπονται τα σπίτια με στόχο το πρόσκαιρο και σε πολλές περιπτώσεις παράνομο κέρδος.

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται ότι την συνεδρίαση παρακολούθησαν τα μέλη της Δημοτικής Παράταξης “Πρωτοβουλία Πολιτών Πρώτα ο Άνθρωπος”, Γιάννης Σαρρής και Μηνάς Βουλγαρίδης, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τα γενικά ζητήματα της Παλιάς Πόλης και για τα ειδικά όπως τα βιώνουν οι κάτοικοι, ενώ επισημάνθηκε η έλλειψη συντονισμού των Θεσμών και Υπηρεσιών που έχουν ρόλο και λόγο στον οριοθετημένο χώρο της Π.Π..

Ο ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Μόνιμων Κατοίκων, ο Νέος Κανονισμός παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου, «που πέρασε από χίλια μύρια κύματα, θεωρείται και είναι ένα σοβαρό εργαλείο που ακόμα δεν έδωσε αποτελέσματα. Η διαπιστωμένη λειτουργική ανισορροπία, η έλλειψη ορθών πρακτικών και τελικά η κακοδιαχείρηση του όλου μνημείου της Π.Π. είναι υπόθεση όλων μας και όχι μόνο των μονίμων κατοίκων της. Ελπίζουμε η επίλυση των ποικίλων και σύνθετων προβλημάτων της Π.Π. να επέλθει από μια διαρκή Διαπαραταξιακή Συνεννόηση στο Δήμο μας.
Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Καραβιτάκης:

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα