Φλώρινα: Αντιδρούν οι πρόεδροι των Τοπικών κοινοτήτων στην κατάργηση της ξεχωριστής κάλπης

15:49 27/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην κατάργηση της εκλογής προέδρου των Τοπικών Κοινοτήτων με ξεχωριστή κάλπη σύμφωνα και με το νέο νόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές αντιδρούν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Αμυνταίου και Φλώρινας.


Όπως είπε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο πρόεδρος της Τ.Κ. Φιλώτας Σπύρος Μωυσάκης «μέχρι τώρα μας έχουν αφαιρέσει όλες τις αρμοδιότητες και ο πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας δεν μπορεί πια ούτε

ένα πιστοποιητικό να υπογράψει αλλά απλά γνωμοδοτεί. Αν καταργήσουν και την εκλογή μας με ξεχωριστή κάλπη θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα για τις μικρές κοινωνίες των κοινοτήτων αυτών, στις οποίες οι κάτοικοι θέλουν να εκλέγουν τον άνθρωπο, που θα τους εκπροσωπήσει επάξια και θα δώσει λύσεις στα προβλήματα τους καθώς θα είναι κοντά στο τόπο και στους κατοίκους».

Επισήμανε δε ακόμα πως «αυτή η αλλαγή Θα απομακρύνει πολλούς νέους ανθρώπους από την ενασχόληση με τα κοινά και σιγά σιγά θα σβήσουν οι τοπικές κοινότητες και κυρίως των ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών, οι κάτοικοι των οποίων μέχρι τώρα φυλάνε όπως λένε Θερμοπύλες. Θα πρέπει να αλλάξει αυτός ο νόμος και να μην καταργηθεί η εκλογή προέδρων με ξεχωριστεί κάλπη που αποδέσμευσε πολλούς που ήθελαν να ασχοληθούν με την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά δεν το έκαναν λόγω της προηγούμενης κατάστασης και της εξάρτησης τους από τους συνδυασμούς των εκάστοτε υποψήφιων Δημάρχων».
Σημείωσε τέλος ότι ήδη η Ένωση τοπικών κοινοτήτων που έχει συσταθεί με τη συμμετοχή όλων των προέδρων ανά την Ελλάδα, έχει προχωρήσει σε διαμαρτυρία στον αρμόδιο Υπουργό για την αλλαγή του νόμου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα