ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ: Δεν ακολουθούμε τον κατήφορο Δημάρχου Χίου

15:16 27/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η Χίος δεν θα ακολουθήσει τον κατήφορο του κ. Δημάρχου», σχολιάζει από την πλευρά της η παράταξη «Χίος Μπροστά».
Σαν πρώτο σημείο μάλιστα στην κριτική είναι για την αναφορά σε… ποντίκια που ασκούν κριτική μέσω του πληκτρολογίου για να αναφέρει η παράταξη του κ. Καραβασίλη ότι «Μετά τα ΑΜΕΑ, σειρά στους υβριστικούς τους χαρακτηρισμούς είχαν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Εάν για άλλη μία φορά δεν ανακαλέσει του επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς», σημειώνεται.
Επίσης επισημαίνεται η «νομική του υποχρέωση να υλοποιεί τις αποφάσεις

του δημοτικού συμβουλίου, όπως προβλέπει ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων και όχι να τις υπονομεύει».
“Είναι πια ολοφάνερο, ότι οι μόνοι που επιθυμούν μόνιμη δομή παραμονής μεταναστών στη Χίο είναι ο Υπουργός Μετανάστευσης και ο Δήμαρχος Χίου. Τους είναι αδιάφορο εάν θα είναι στην ΒΙΑΛ ή αλλού. Θέλουν δομή παραμονής και όχι καταγραφής, όπως προβλέπει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Θέλουν υπερμεγέθη δομή και όχι δυναμικότητας 500 ατόμων που προβλέπει η απόφαση του ΔΣ. Ο μεν πρώτος για να υλοποιήσει το σχεδιασμό που η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε και ο ίδιος υιοθέτησε. Ο δε δεύτερος για να λαμβάνει ο δήμος «οικονομικά αντισταθμίσματα» από την παραμονή. Αντισταθμίσματα που δίνονται αφενός με «πολιτικά» κριτήρια για πασαλείμματα έργων και αφετέρου με το «κεφάλι», ανάλογα με τον αριθμό μεταναστών που «φιλοξενούνται» στην όποια δομή”, τονίζει ο συνδυασμός του Γιάννη Καραβασίλη.
Σαν υστερόγραφο στην ανακοίνωση, ο συνδυασμός ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ, σημειώνει “ως προς την αναφορά του για τα θέματα διαφάνειας στη λειτουργία του Δήμου κατά την προηγούμενη δημοτική αρχή, αναφέρεται και στους δύο εκ μεταγραφής αντιδημάρχους του, οι οποίοι συμμετείχαν κατά τον κ. Δήμαρχο στις «απαράδεκτες διαδικασίες» αναθέσεων;”.

The post ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ: Δεν ακολουθούμε τον κατήφορο Δημάρχου Χίου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα