Ιταλία: Παραίτηση Conte – Σήμερα ξεκινούν οι προεδρικές διαβουλεύσεις

15:30 27/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Με την χθεσινή παραίτηση του Πρωθυπουργού Τζιουζέπε Κόντε η Ιταλία αναμένει με ανυπομονησία να δει ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση. Από χθες ο απερχόμενος πρωθυπουργός διερευνά την δυνατότητα σχηματισμού μιας τρίτης συνεχόμενης κυβερνητικής θητείας, την λεγόμενη Conte ter.

Δύσβατος ο δρόμος για τον Κόντε, αφού προσωρινά τα νούμερα των υποστηρικτών του δεν φαίνεται να βγαίνουν, αφήνοντας έτσι ανοιχτά όλα τα πιθανά σενάρια, μέχρι και συνεργασία με το κόμμα του Renzi. 

Παράλληλα λοιπόν με την επιχείρηση ιχνηλάτησης του απερχόμενου Πρωθυπουργού, σήμερα το απόγευμα

ξεκινούν οι 3ήμερες προεδρικές διαβουλεύσεις. Λίγο πιο καθυστερημένες από το αναμενόμενο, αφού μεταξύ της εκδήλωσης για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος και μέτρων CoViD, οι χώροι του Προεδρικού Μεγάρου θα χρειαστούν απολύμανση.

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να ανέβουν στο Κυρηνάλιο Μέγαρο οι πρόεδρος της Γερουσίας κα Casellati και ο πρόεδρος της Βουλής κ. Fico.

Σημειωτέον, ο κ. Fico είναι ανάμεσα στα ονόματα προσωπικοτήτων κύρους που αναφέρθηκαν τις τελευταίες ημέρες, ο οποίος θα μπορούσε να αναλάβει την διερευνητική εντολή αν κι εφόσον ο Κόντε αποτύχει στην προσπάθειά του.

Αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις.

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ – Κρίστιαν Μαυρής

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα