Ελληνικό διάβημα διαμαρτυρίας για τουρκικό ωκεανογραφικό

14:40 20/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Διάβημα διαμαρτυρίας επιδόθηκε από την ελληνική πρεσβεία στην Αγκυρα προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για την διέλευση τουρκικού ερευνητικού πλοίου από περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Όπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών η διέλευση έγινε χωρίς όμως να ενημερωθούν οι ελληνικές αρχές.Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για τη διέλευση τουρκικού πλοίου από ύδατα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, επισήμανε ότι είχε εκδοθεί εκ μέρους της τουρκικής κυβέρνησης
ΝΑΥΤΕΞ για έρευνες από τουρκικό ερευνητικό πλοίο μεταξύ 18 και 21 Μαρτίου σε διεθνή ύδατα.

Επειδή όμως υπήρξε διέλευση και από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, χωρίς να γνωστοποιηθεί νωρίτερα στις ελληνικές Αρχές, δόθηκε εντολή στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα να προχωρήσει σε Διάβημα Διαμαρτυρίας προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το θέμα σχολιάστηκε από τη Χρυσή Αυγή που κατηγόρησε κυβέρνηση και αντιπολίτευση για απραξία και σιγή.

«Ο Σαμαράς έχει υποταχθεί 100% στον τουρκικό επεκτατισμό και παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με τον ελληνικό ορυκτό πλούτο. Όλα τα κόμματα του δήθεν "κοινοβουλευτικού τόξου" και όλα τα τσοντοκάναλα σιωπούν. Η Χρυσή Αυγή απαιτεί άμεση υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων έναντι κάθε απειλής» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Keywords
Τυχαία Θέματα