18 Μαρτίου: Διεθνής μέρα ενάντια σε ρατσισμό-πόλεμο-φασισμό & φτώχεια

17:39 14/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Από δράσεις σε όλη τη χώρα, αλλά και διεθνώς, χαρακτηρίζεται η 18η Μαρτίου.

Συλλαλητήριο το Σάββατο 18 Μάρτη στην Ομόνοια στις 3μμ «στα πλαίσια της διεθνούς κινητοποίησης κατά του ρατσισμού, του φασισμού, του πολέμου και της φτώχειας», διοργανώνουν κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις, αντιρατσιστικές κινήσεις, αυτοδιοικητικές κινήσεις και αρκετοί άλλοι φορείς (δείτε τον αναλυτικό κατάλογο και το πλαίσιο των συμμετεχόντων).

Παράλληλα με την κινητοποίηση της Αθήνας, σε πολλές πόλεις της χώρας θα διεξαχθούν ανάλογες

κινητοποιήσεις.

Στη Σάμο η Κίνηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες-Σάμος‎, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Καλούμε σε συζήτηση το Σάββατο 18 Μαρτίου, στις 6μμ, στο Εργατικό Κέντρο της πόλης της Σάμου στα πλαίσια της Διεθνούς Μέρας Δράσης κατά του Ρατσισμού, του Πολέμου, του Φασισμού και της Φτώχειας.

Σήμερα η ζωή χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων απειλείται καθημερινά μέσα στα λεγόμενα κέντρα υποδοχής. Ειδικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου οι συνθήκες διαβίωσής τους, των οικογενειών και των παιδιών τους είναι ανυπόφορη αγγίζοντας τα όρια της απανθρωπιάς. Κυνηγημένοι από τον εφιάλτη του πολέμου, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αναζητήσουν την τύχη τους σκαρφαλωμένοι στις πύλες της Ευρώπης.

Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ελληνικού κράτους έχει περιθωριοποιήσει και στοχοποιήσει αυτούς τους πληθυσμούς σε νησιά (και όχι μόνο) που έχουν μετατραπεί σε φυλακές».

Στην Κάλυμνο, το Σάββατο 18 Μαρτη, ο Πολιτιστικός Σύλλογος η «ΠΡΟΟΔΟΣ» διοργανώνει μουσική βραδιά, με τον Πάνο Πολύζο και το Στέργιο Πάριζα στο μπαρ Avenue πρώην οινωδείο στις 21:30.

Στη Χίο στην Πλατεια Βουνακίου, Σάββατο 18/3, 11.30 π.μ.

Kαλούν:
Αλληλέγγυοι Χίου
Κοινωνική Κουζίνα Χίου
«ΛΑΘΡΑ; » – Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου
ΣΑΜ ΣΑΜ (παιδότοπος για παιδια των προσφύγων)
Χιακή Συμπολιτεία

Στη Λιβαδειά: Συγκέντρωση το Σάββατο 18/3/2017 στις 11:30 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς – Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, καλεί η Αντιφασιστική – Αντιρατσιστική Κίνηση Λιβαδειάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα