Κομοτηνή: Παραδόθηκε ο άξονας Νυμφαία – Ελληνοβουλγαρικά σύνορα

16:59 14/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα το μεσημέρι τα εγκαίνια του κάθετου άξονα Κομοτηνής-Νυμφαία Ελληνοβουλαρικά σύνορα, με συνολικό μήκος 22,5 χλμ, από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο ΣΠίρτζη.

Το συνολικό κόστος του οδικού άξονα άγγιξε τα 100 εκ ευρώ, ενώ τα τελευταία 6,6 χλμ που είχαν απομείνει για να ολοκληρωθεί 13 εκ ευρώ, με ισόπεδο κόμβο και φωτεινούς σηματοδότες για την ασφάλεια των οδηγών.
«Η ολοκλήρωση των υποδομών της Χώρας είναι εθνική προσπάθεια

και δεν ανήκει σε καμμία κυβέρνηση. Με την παράδοση και κάθετου άξονα της Εγνατίας στην Κομοτηνή, επανακτά η Θράκη το πλεονέκτημα των συνδυασμένων μεταφορών, κάτι που θα βοηθήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής και της Χώρας», υπογράμμισε ο κ. Σπίρτζης.

Σε ότι αφορά τους άλλους δύο κάθετους άξονες σε Ξάνθη και Έβρο, υπογράμμισε πως για την Ξάνθη μέσα στο Μάρτη θα ανακοινωθεί ο διαγωνισμός και για τον Έβρο που επιτέλους υπάρχει πρόοδος εργασιών, το πρώτο τμήμα θα παραδοθεί τον Άυγουστο του 2017 και το δεύτερο το 2019.

Για τα διόδια ο κ. Σπίρτζης δήλωσε πως χρειάζονται σε αυτοκινητοδρόμους και σε κάθετους άξονες, αρκεί να είναι αναλογικά ηλεκτρονικά και με πρόβλεψη για τους οικονομικά αδύναμους.

Ο κ. Σπίρτζης βρέθηκε και στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, όπου αντάλλαξε χειραψίες με τους Έλληνες και Βούλγαρους Αστυνομικούς. Εκεί ενημερώθηκε από τους τελωνειακούς πως ο κάθετος άξονας της Κομοτηνής είναι ο τρίτος σε διελεύσεις τελωνειακός σταθμός της Χώρας, με πάνω από 1, 5 εκ διελεύσεις το χρόνο. Άκουσε βέβαια και τα αιτήματα των τελωνειακών για την κατασκευή κανονικού κτηρίου, για να μπορούν να γίνονται οι έλεγχοι που απαιτούνται, για να περιορισθούν τα φαινόμενα παραοικονομίας και παραεμπορίου, που έχουν οξυνθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα