Γαλλία: Εισαγγελική δίωξη σε βάρος του Φ.Φιγιόν

17:20 14/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο κεντροδεξιός υποψήφιος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, Φρανσουά Φιγιόν, τελεί επίσημα πλέον υπό έρευνα για πιθανή κατάχρηση δημοσίων πόρων, ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές, σχετικά με το σκάνδαλο αργομισθίας της συζύγου και των τέκνων του που εικονικά εμφανίστηκαν ως κοινοβουλευτικοί βοηθοί του.

France's Fillon placed under formal investigation: press

Reuters

Top News (@Reuters) March 14, 2017

Ο Φιγιόν που μέχρι πρότινος ήταν το φαβορί για τις εκλογές του Απριλίου, αρνείται τις κατηγορίες, έχει ωστόσο δεσμευτεί ότι θα εγκαταλείψει την προεδρική κούρσα, εάν ασκηθεί σε βάρος του δίωξη.

Την πληροφορία αυτή, που μετέδωσε πρώτη η σατιρική εφημερίδα Canard Enchaine, επιβεβαίωσε ο συνήγορος του Φιγιόν, ο Αντονέν Λεβί.

«Η απαγγελία των κατηγοριών έγινε σήμερα το πρωί. Η διαδικασία επιταχύνθηκε ώστε να διεξαχθεί σε ήρεμες συνθήκες» εξήγησε ο δικηγόρος του συντηρητικού πολιτικού ο οποίος το τελευταίο διάστημα διαμηνύει ότι θα συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του «μέχρι τέλους».

Ο ίδιος ο Φιγιόν έχει δηλώσει ότι αρνείται να λάβει μέρος στις ανακρίσεις, θεωρώντας ότι πρόκειται για απόπειρα πολιτικής δολοφονίας εναντίον του, αφήνοντας αιχμές για τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και την κεντροαριστερή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπερνάρ Καζνέβ. Είχε πάντως, προβλέψει πριν από περίπου δύο εβδομάδες ότι η απαγγελία κατηγοριών επρόκειτο να γίνει την Τετάρτη, 15 Μαρτίου.

Από τα 46.000 ευρώ καθαρά που είχε πάρει η κόρη του Φιγιόν, Μαρί, από τον Οκτώβριο του 2005 έως τον Δεκέμβριο του 2006, περίπου 33.000 ευρώ κατατέθηκαν στον κοινό λογαριασμό των γονέων, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien.

Ο Σαρλ Φιγιόν, ο οποίος τη διαδέχθηκε από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2007 ως βοηθός του πατέρα του στη Γερουσία, επέστρεψε στους γονείς του περίπου το 30% των μισθών του, δήλωσαν συγκλίνουσες πηγές.

Απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, ο δικηγόρος της Μαρί Φιγιόν, ο Κιρίλ Μπουγκαρτσέφ, επιβεβαίωσε τους αριθμούς αυτούς, λέγοντας πως η πελάτισσά του θέλησε να «πληρώσει για τον γάμο της, στα μέσα του 2006″, και πως γι΄αυτό «εξόφλησε τους γονείς της» οι οποίοι της είχαν δώσει αυτά τα χρήματα.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα