Ζάεφ: Η Ελλάδα δεν μπορεί να αρνηθεί τη «μακεδονική» μας ταυτότητα

10:04 10/1/2019 - Πηγή: Aixmi

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής των Σκοπίων ο Ζόραν Ζάεφ αναφέρθηκε άλη μια φορά στη ‘μακεδονική» ταυτότητα τονίζοντας επιπλέον ότι η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ανοίγει τον δρόμο προκειμένου η χώρα να καταστεί σύντομα μέλος του ΝΑΤΟ και να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ τον Ιούνιο.

Όπως υπογράμμισε, ακόμη, η Συμφωνία των Πρεσπών διαφυλάττει τα ζητήματα

ταυτότητας και γλώσσας.

«Έχουμε σαφή και αναμφισβήτητη επιβεβαίωση για μακεδονική ταυτότητα: Μακεδόνας, Μακεδόνισσα, Μακεδόνες, Μακεδονικό, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, με μετάφραση των όρων αυτών, χωρίς περιορισμούς, σε όλες τις γλώσσες του κόσμου, όπως και μακεδονική ταυτότητα για όλες τις χρήσεις. Η Ελλάδα πλέον δεν αμφισβητεί το δικαίωμα μας στον αυτοπροσδιορισμό, το δικαίωμα να έχουμε τη δική μας ταυτότητα. Η μακεδονική γλώσσα θα χρησιμοποιείται ελεύθερα παντού: στα Ηνωμένα Έθνη, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και σε όλους τους επίσημους θεσμούς. Έχουμε συμφωνία που σέβεται τη διαφορετικότητά μας. Έχουμε συμφωνία για μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα και χώρα που θα φέρει όνομα αναγνωρισμένο απ΄ όλο τον κόσμο: Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», επεσήμανε ο Ζόραν Ζάεφ.

The post Ζάεφ: Η Ελλάδα δεν μπορεί να αρνηθεί τη «μακεδονική» μας ταυτότητα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα