Τσίπρας: Πρόωρες εκλογές αν ο Καμμένος άρει τη στήριξή του και δεν έχω 151 βουλευτές

21:20 9/1/2019 - Πηγή: Aixmi

O Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, σε περίπτωση που ο Πάνος Καμμένος δηλώσει ότι αίρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση, στη συνάντηση που θα έχουν την Παρασκευή. Και αν δεν εξασφαλίσει 151 ψήφους θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές

εν ευθέτω χρόνο. Όπως τόνισε, στη συνέντευξή του στο OPEN και στην Έλλη Στάη, θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης πριν φέρει τη Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή προς επικύρωση.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε αρκετές φορές, πάντως, την πεποίθηση ότι ο Πάνος Καμμένος δεν πρόκειται να άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση.

«Κυβερνητική κρίση δεν υπάρχει. Θα υπάρξει, αν αλλάξει στάση ο Πάνος Καμμένος. Πιστεύω ότι δεν θα το κάνει, δεν θα άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση. Αυτό θα του ζητήσω την Παρασκευή που θα τον συναντήσω. Δεν έχει νόημα να πω τι θα κάνει, Κυριακή κοντή γιορτή. Θα έρθει μεθαύριο στο μέγαρο Μαξίμου και θα πάρει καθαρή θέση. Αν δεν το κάνει θα μετρηθούμε στη Βουλή, προφανώς θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης πριν από την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε ότι υπάρχουν οι 151 για τη Συμφωνία των Πρεσπών «διότι έτσι δείχνουν οι αριθμοί». Αν δεν υπάρξουν; Θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές εν ευθέτω χρόνο. Αφού προηγουμένως ψηφίσει όλα τα φιλολαϊκά μέτρα που έχει υποσχεθεί, όπως είπε. Δηλαδή, την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργση τού υποκατώτατου, την επιδότηση ενοικίου για νέα ζευγάρια κλπ.

Πότε σκοπεύει να φέρει στη Βουλή τη Συμφωνία των Πρεσπών; Μέσα στον Ιανουάριο, αμέσως μόλις ενημερωθεί επισήμως από τα Σκόπια για τις συνταγματικές αλλαγές.

«Εχω στόχο, σκοπό, άμεσα μόλις ψηφιστεί στο κοινοβούλιο των Σκοπίων και γίνει η κοινοποίηση στο ΥΠΕΞ του αποτελέσματος και των άρθρων του Συντάγματος που σηματοδοτεί το πέρας των διαδικασιών άμεσα θα δώσω στον ΠτΔ και στα κόμματα το αποτέλεσμα, αν πληρούν τις προϋποθέσεις και αμέσως μετά θα συνεννοηθώ με τον πρόεδρο της Βουλής για την εκκίνηση της διαδικασίας. Νομίζω πως δεν θα τους πάρει πάνω από μια εβδομάδα να μας στείλουν τα αποτελέσματα. Μετά το τέλος της άλλης εβδομάδας θα έρθει στη Βουλή», σημείωσε.

Και πρόσθεσε: «Τα βράδια κοιμάμαι ήσυχος. Ξέρω ότι βρίσκομαι στη σωστή πλευρά της ιστορίας, ότι κάνω το σωστό για τον τόπο μου και ας πάρουν όλοι τις ευθύνες τους. Δεν έχω άγχος και καμία αγωνία. Ξέρω ότι κάνω το σωστό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει άγχος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να πάμε σε εκλογές τώρα. Ο κ. Μητσοτάκης ψηφοθηρεί με ελεεινό και λαϊκίστικο τρόπο. Τον προκαλώ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας».

The post Τσίπρας: Πρόωρες εκλογές αν ο Καμμένος άρει τη στήριξή του και δεν έχω 151 βουλευτές appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα