Ξεσηκωμός στην Καταλονία -Νέο «όχι» της Μαδρίτης

19:20 19/10/2019 - Πηγή: Aixmi

Ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, απέρριψε το αίτημα του ηγέτη της Καταλονίας, Κιμ Τόρα, να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, απαιτώντας να καταδικάσει πρώτα τις ταραχές που συγκλονίζουν την Καταλονία μετά την καταδίκη σε ποινές κάθειρξης  αυτονομιστών ηγετών. Όπως είπε,  δεν θα δοθεί ανεξαρτησία στην Καταλονία «επειδή δεν είναι νόμιμη».

«Καλούμε τον επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης να καθίσει σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων για να συνομιλήσει», δήλωσε ο Τόρα στους δημοσιογράφους.«Η βία που σημειώθηκε αυτή την εβδομάδα δεν αντανακλά την ειρηνική φύση του κινήματος για την ανεξαρτησία

της. Η βία δεν ήταν ποτέ και ποτέ δεν θα είναι ο δικός μας τρόπος, ούτε στη
Βαρκελώνη, ούτε στην Ταραγόνα, ούτε στη Λέιδα, ούτε στην Τζιρόνα».

Η Βαρκελώνη έζησε χθες τη χειρότερη νύχτα ταραχών, καθώς νεαροί με καλυμμένα τα πρόσωπα απέκλεισαν δρόμους, έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και πέταξαν πέτρες εναντίον της αστυνομίας, που απάντησε, εκτοξεύοντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα. 

,

The post Ξεσηκωμός στην Καταλονία -Νέο «όχι» της Μαδρίτης appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα