Ταγίπ Ερντογάν: Έχουν την κηλίδα της σφαγής και μας δίνουν μαθήματα

16:57 19/10/2019 - Πηγή: Aixmi

“Αυτοί που σήμερα μας δίνουν μαθήματα δικαιωμάτων, δικαίου και ελευθερίας σχεδόν όλοι στο παρελθόν έχουν την κηλίδα της σφαγής ή της κατοχής ή της αποικιοκρατίας”, δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ομιλία του στην 3η Σύνοδο των Θρησκευτικών Ηγετών των Χωρών της Αφρικής, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι γνωρίζετε προφανώς καλύτερα από εμένα ποια αποικιοκρατική χώρα βρίσκεται πίσω από τη γενοκτονία της Ρουάντας. “Εκείνοι που επέβαλαν εμπάργκο όπλων σε μας εξαιτίας της επιχείρησης ΄Πηγή της ειρήνης΄ εξόπλισαν το αιματοβαμμένο χέρι των δολοφόνων της γενοκτονίας της

Ρουάντα”, υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι ακόμη και σήμερα ισχύει αυτό που πριν 100 χρόνια είχε παραδεχτεί ο Ουίλιαμ Τσώρτσιλ ότι “μια σταγόνα πετρέλαιο είναι πιο σημαντική από μια σταγόνα αίμα”.

«Ακόμη κι αν περάσουν 100 χρόνια δεν αλλάζει η αντίληψη του λευκού ανθρώπου απέναντι στην Αφρική και την Μέση Ανατολή. Ενώ η δύση ισχυρίζεται ότι τελείωσε η αποικιοκρατία βρίσκουν νέους τρόπους και τη συνεχίζουν”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

The post Ταγίπ Ερντογάν: Έχουν την κηλίδα της σφαγής και μας δίνουν μαθήματα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα