Ολοταχώς σε εκλογές τα Σκόπια μετά το βέτο Μακρόν στην Ευρωπαϊκή Ένωση

15:50 19/10/2019 - Πηγή: Aixmi

Ολοταχώς προς βουλευτικές εκλογές τα Σκόπια, μετά το βέτο του Γάλλου προέδρου για την έναρξη διαπραγματεύσεων ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε την απογοήτευσή του για το βέτο του Εμάνουελ Μακρόν στη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία, αλλά τόνισε ότι δεν εγκαταλείπει τη μάχη και θα ζητήσει τη στήριξη των συμπατριωτών του. 

 «Είμαι έτοιμος. Το κόμμα μου είναι έτοιμο. Δεν θα

εγκαταλείψουμε εξαιτίας των απογοητεύσεων. Θα δώσουμε μάχη με θάρρος και αποφασιστικότητα», είπε. «Προτείνω την ταχεία διεξαγωγή εκλογών με τις οποίες, εσείς, οι πολίτες, θα αποφασίσετε τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε. Είναι ιστορικό λάθος η απόφαση της ΕΕ να μην ξεκινήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Ευχαριστώ τη συντριπτική πλειονότητα των Ευρωπαίων ηγετών που έδωσαν μάχη για να υπάρξει μια θετική απόφαση για εμάς. Είμαστε θύματα μιας ιστορικής γκάφας της ΕΕ και αυτό προκαλεί οργή σε όλους μας».

Το απόγευμα της Κυριακής θα γίνει συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, υπό τον πρόεδρο της χώρας Στέβο Πενταρόφσκι, κατά την οποία θα συζητηθεί η ημερομηνία των εκλογών.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ χαρακτήρισε «ιστορικό λάθος», το ευρωπαϊκό «όχι» σε Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, ενώ «απογοήτευση» εξέφρασε και το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Η ΕΕ δεν τήρησε αυτά που είχε υποσχεθεί. Εμείς υλοποιήσαμε όλες τις υποχρεώσεις μας. Κάναμε μεταρρυθμίσεις, επιλύσαμε τις διαφορές μας με τους γείτονες και εκείνοι δεν κράτησαν τον λόγο τους», τόνισε ο Ζόραν Ζάεφ στο διάγγελμά του.

The post Ολοταχώς σε εκλογές τα Σκόπια μετά το βέτο Μακρόν στην Ευρωπαϊκή Ένωση appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα