Βαρβάκείος: Υγειονομική «βόμβα» στην ψαραγορά

09:20 9/3/2015 - Πηγή: Aixmi

Το Υγειονομικό έκανε ελέγχους στην Κεντρική Δημοτική Αγορά, λίγες μέρες πριν την Καθαρά Δευτέρα, διαπιστώνοντας δυστυχώς πληθώρα παραβάσεων.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, ορισμένες από τις διαπιστώσεις των αρμοδίων αφορούσαν σε:

Βουλωμένες αποχετεύσεις στα υπόγεια, ιδίως της ψαραγοράς, που είχαν «αυθαίρετα μετατραπεί σε χώρους επεξεργασίας τροφίμων»«πληθώρα υγειονομικών παραβάσεων»«έκθεση προϊόντων σε πάγκους χωρίς προθήκες» «έλλειψη
κεντρικού συστήματος αερισμού και εξαερισμού»«παράνομες επεκτάσεις των πάγκων» και«ελλιπής καθαριότητα των καταστημάτων και του χώρου ευρύτερα».

Οι διαπιστώσεις καταγράφονται αναλυτικά από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αθηναίων, Βασίλη Αγγελόπουλο, σε έγγραφο εσωτερικής ενημέρωσης που απευθύνεται στον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη, καθώς το σύνολο των εγκαταστάσεων ανήκει στον Δήμο Αθηναίων, ο οποίος εισπράττει από τη λειτουργία τους σημαντικά ποσά ετησίως αλλά και «φέσια».

Του εγγράφου είχε προηγηθεί ο εντοπισμός των προβλημάτων από τη Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής στις 20 Φεβρουαρίου, οπότε και οι υπόγειες εγκαταστάσεις των καταστημάτων είχαν πλημμυρίσει και το πρόβλημα απειλούσε να ξεχειλίσει στα ισόγεια.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Keywords
Αναζητήσεις
βαρβακειος αγορα αγγελοπουλος
Τυχαία Θέματα